Viihde

Puoli miljoonaa näki Juanesin konsertin Havannassa

Puoli miljoonaa katsojaa saapui kolumbialaisen laulajan Juanesin rauhankonserttiin Kuuban Havannassa eilen. Vallankumousaukion jättitapahtumassa esiintyi Juanesin lämmittelijöinä myös muita artisteja.

Suurkonsertti nähtiin tv-lähetyksenä monessa maassa, sitä saattoivat seurata muun muassa Kuuban poliittiset pakolaiset Yhdysvaltain Miamissa.

Juanes on korostanut, että Rauha ilman rajoja -konsertin teema ei liittynyt politiikkaan vaan sovintoon. Rocktähti uskoo, että USA:n presidentti Barack Obama "on avannut oven" muutokselle alkamalla parantaa Yhdysvaltain ja Kuuban suhteita.

– Tämä konsertti on pieni hiekanjyvänen lisää prosessissa, joka pyrkii parantamaan (naapurimaiden) suhteita taiteen kautta, Juanes muotoili.

Barack Obama kommentoi suurkonserttia melko laimeasti haastattelussa sunnuntaina.

– En missään nimessä usko, että konsertti heikentää USA:n ja Kuuban suhteita. En kuitenkaan lähtisi liioittelemaan sen myönteistä vaikutusta, presidentti sanoi.

Presidentti Obama lievensi huhtikuussa hieman kauppasaartoa, jonka Yhdysvallat asetti kommunistiselle Kuuballe 47 vuotta sitten.