Viihde

Sofi Oksasen uutuusromaani julkaistaan näyttävästi

Sofi Oksasen neljäs romaani Kun kyyhkyset katosivat julkistetaan poikkeuksellisen näyttävin menoin. Tallinnan torstainen julkistustilaisuus on kaikille avoin kulttuuritapahtuma, jonne matkaa Suomesta lähes tuhat fania.

Paikalle on tulossa yli 50 kotimaisen median edustajaa sekä parikymmentä ulkomaista toimittajaa. Tarkasti suunnitellun mediaspektaakkelin päättää Puhdistus-elokuvan maailmanensi-ilta.

- Vielä on käynnissä viime hetken tarkistukset, että kaikki sujuu kuin rasvattu, kertoo Like Kustannuksen viestintäpäällikkö Nora Varjama.

Massiiviseen julkaisutilaisuuteen saapuvat myös Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves sekä Suomen ja Viron kulttuuriministerit Paavo Arhinmäki ja Rein Lang.

Oksasen Kun kyyhkyset katosivat -romaanista on otettu huima 100 000 kappaleen ensipainos. Kirjaa on voinut tilata ennakkoon muun muassa verkkokaupoista. Kustantamosta ei vielä paljasteta myyntilukuja.

Oksasen uutuusromaani jatkaa Viron lähihistoriaa luotaavaa romaanikvartettia, jonka aikaisemmat osat ovat Stalinin lehmät ja Puhdistus.