Viihde

Lost-tähti de Ravin kuvaa suomalaiskomediaa Turussa

Turkulaiset ovat saattaneet viime päivinä hieraista silmiään. Liikkuuko kaupungilla Lost-sarjan Claire, näyttelijä Emilie de Ravin?

Totta se on. Australialaissyntyinen de Ravin kuvaa suomalaista elokuvaa Hulluna Sarasta. Naispäärooli on Suomeen muuttanut amerikkalainen tanssinopettaja.

- En tiennyt Suomesta paljoa, vain sen mitä koulussa oli opetettu - maantieteellisen sijainnin, de Ravin sanoi kuudennen kuvauspäivän lounastauolla.

On ehkä pieni yllätys, etteivät suomalaisen elokuvanteon käytännöt de Ravinin mukaan merkittävästi poikkea amerikkalaisista. Sielläkin hän on näytellyt niin ison rahan Hollywood-tuotannoissa - kuten Robert Pattinsonin vastaparina romanttisessa draamassa Remember Me - kuin pienen budjetin elokuvissa.

- Näkemäni erot ovat samanlaisia kuin eri elokuvien välillä Yhdysvalloissa. Ne riippuvat projektin luonteesta: kuinka tiimi pelaa yhteen, onko aikaa vai hirveä kiire, näyttelijä pohtii.

De Ravin kehuu suomalaisen työryhmän jämptejä aikatauluja ja hyvää yhteishenkeä. Yhdysvalloissa ei aina ole tapana, että näyttelijät edes keskustelevat teknisen väen kanssa.