Viihde

Loiri ja Edelmann isänä ja poikana valkokankaalla

Samuli Edelmann ja Vesa-Matti Loiri tähdittävät Mika Kaurismäen ohjaamaa Tie pohjoiseen -elokuvaa. Kuva: Lehtikuva / Mikko Stig
Samuli Edelmann ja Vesa-Matti Loiri tähdittävät Mika Kaurismäen ohjaamaa Tie pohjoiseen -elokuvaa. Kuva: Lehtikuva / Mikko Stig

Monen alan suursuosikki Vesa-Matti Loiri voi nykyisin valita tiheällä kammalla, mitä tehtäviä hän ottaa ja mihin rooleihin terveys antaa myöden. Konserttikiertueita hän aikoo jatkaa niin kauan kuin jaksaa. Työntekoa hän ei suunnittele koskaan täysin lopettavansa.

–  Olen tavallaan eläkkeellä, mutta en kuitenkaan ole, hän kuvailee nykytilannettaan STT:lle.

Kun ohjaaja Mika Kaurismäki sai viime vuonna valmiiksi Loirista kertovan Vesku-dokumenttielokuvansa, Loiri päätti, että se oli hänen viimeinen elokuvaroolinsa. Mieli muuttui, kun Kaurismäki kertoi uusista suunnitelmistaan. Konkari innostui vielä kerran kuultuaan, että uudessa elokuvassa hän saisi esittää isää ja toinen suursuosikki Samuli Edelmann poikaa. Loiri ja Edelmann ovat tunteneet toisensa hyvin ainakin 20 vuotta. Kertaakaan he eivät kuitenkaan ole esiintyneet yhdessä.

– Kiva, että nyt se onnistuu. Ei ollut vaikea sanoa kyllä.

Itse asiassa Loiri ja Edelmann löytävät toisensa elokuvassa kahdessakin mielessä. He tekevät ensimmäistä kertaa yhteistyötä elokuvakankaalla, ja filmissäkin isä ja poika löytävät toisensa uudelleen.