Viihde

Ilmainen liukkaan kelin kurssi Pyhäjärven jäällä

TS/Jorma Pihlava<br />Pyhäjärven Myllyojanlahden jäälle aurataan sunnuntaiksi harjoitusrata autoilijoille. Autoliiton kouluttajien opetus on ilmaista.
TS/Jorma Pihlava
Pyhäjärven Myllyojanlahden jäälle aurataan sunnuntaiksi harjoitusrata autoilijoille. Autoliiton kouluttajien opetus on ilmaista.

JORMA PIHLAVA

Ilmaista opastusta liukkaan kelin ajoon on tarjolla Pyhäjärvellä sunnuntaina. Harjoittelumahdollisuuden autoilijoille tarjoavat Autoliiton (AL) Euran osasto ja Länsi-Suomen aluetoimisto. Myllyojanlahdelle auratulla harjoitusradalla ajetaan omilla autoilla.

- Päivän voi aloittaa puolen tunnin teoriaosalla ravintola Myllyhovissa kello 11.30. Sen jälkeen siirrytään läheiselle lahden jäälle käytännön ajoharjoitteluun. Kouluttajien johdolla harjoitellaan lukkojarrutusta, väistöä ja kaarreajoa, AL:n Euran osaston ja Satakunnan piirin puheenjohtaja Tuomo Heinonen kertoo.

- Kehittynyt autotekniikka, lukkiutumattomat jarrut, jarruassistentti, luistonesto, ajonvakautus ynnä muuta ovat asioita, joihin kuljettajan kannattaa perehtyä hallitakseen ajoneuvonsa myös kriittisessä tilanteessa. Autonsa äskettäin vaihtaneille kuljettajille ajoharjoittelu antaa oivan mahdollisuuden tutustua uuden ajokkinsa ajo-ominaisuuksiin. Tärkeää on, että täällä pääsee harjoittelemaan omalla autolla, samalla jolla ajaa liikenteessäkin, Heinonen jatkaa.

Jäälle pääsee myös teoriaosuuteen osallistumatta. Tuomo Heinonen laskee, että harjoittelemaan mahtuu puolen sataa autoa. Harjoittelupaikka löytyy ajettaessa noin viisi kilometriä kantatietä 43 Euran keskustasta Laitilan suuntaan.

Ohjattua ajoharjoittelua Pyhäjärven Myllyojanlahdella su 1.3. klo 11.30-16.