Viihde

Kenen kanssa Britney Spears suuteli?

TS/Jane Iltanen<br />Mistä mittelöstä alkoi riita, joka johti tapon yritykseen ja Matti Nykäsen vankeusrangaistukseen vuonna 2004, miettii Mikko Soukkanen.
TS/Jane Iltanen
Mistä mittelöstä alkoi riita, joka johti tapon yritykseen ja Matti Nykäsen vankeusrangaistukseen vuonna 2004, miettii Mikko Soukkanen.

JENNI ARBELIUS

Paikalle saapuneet yhdeksän eri puolueen edustajaa suhtautuvat aluksi vähän nihkeästi Mimmit vastaan kundit -peliin. Jää alkaa kuitenkin murtua viimeistään siinä vaiheessa, kun Sdp:n Mikko Soukkaselta kysytään, että mistä perinteisestä mittelöstä alkoi riita, joka johti tapon yritykseen jaMatti Nykäsenvankeuteen vuonna 2004 ? Soukkanen veikkaa jääkiekko-ottelua, mutta oikea vastaus on sormikoukun veto.

Soukkasen lisäksi myös kristillisdemokraattien Samuel Ruohomäki , vasemmiston Markus Varjonen ja kokoomuksen Anne-Maria Ernvall-Hytönen alkavat selvästi innostua pelistä.

Tyttöjen ja poikien kyssäreitä

 

Pelissä molemmat sukupuolet voivat ottaa kysymyksen joka poikien tai tyttöjen kysymyksistä. Niissä on hienoisia eroja, sillä tytöiltä ei kysytä ollenkaan autoista ja moottoreista, eikä pojilta romanttisista komedioista tai kirjoista.

Vasemmistoliiton Markus Varjonen murtaa sukupuolirooleja ensimmäisenä ja valitsee tyttöjen kysymyksen. Vastaus Pirates of the Caribian -elokuvan näyttelijästä menee kuitenkin pieleen.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Seuraavaksi kristillisdemokraattien Ruohomäeltä kysytään, että ketä naista Britney Spears suuteli MTV Video Music Awardsissa vuonna 2003? Ruohomäki tietää vastauksen, ja kysymys saa myös senioripuolueen Urmas Mikkosen hihittelemään:

- Tämän minäkin tiesin, Madonna se oli.

- Ja nyt se Madonna jo eroaa, ehkä jopa Britneyn vuoksi, vitsailee Keskustan Pekka Myllymäki .

Vihreiden Anu Lahtinen tuntuu olevan pelissä ylivoimainen heti alusta asti. Hän vastailee suvereenisti kysymyksiin Sinkkuelämää -sarjasta ja tietää, että Daniel Radcliffe esittää pääosaa Harry Potter -elokuvissa.

Ruotsalaisen kansanpuolueen Kjell Wennströmillä ei mene yhtä vahvasti. Häneltä tivataan, että minkä nimisessä bändissä laulaaSamu Haber (Sunrise Avenue) ja minkä nimistä hahmoaColin Farrellnäytteli Miami Vice -elokuvassa (Sonny Crocket). Wennström ei tiedä kumpaankaan oikeaa vastausta.

- Kyllä minä Ruotsin julkkikset tunnen, mutta en juurikaan seuraa television viihdesarjoja, Wennström puolustautuu.

Muiden yllytyksestä hän suostuu veikkaamaan edes Haberin bändin viimeisen kirjaimen, ja arvaakin sen oikein e-kirjaimeksi.

Mutta mitä on j-rock?

 

Sekä Sdp:n Mikko Soukkanen että sinivalkoisten Hans Huttunen alkavat pian kiriä vihreiden Lahtista.

Soukkaselta kysytään Queenin solistia.

- Tämä pitäisi kyllä tietää. En kehtaa mennä puolueen piiripöytään, jos en nyt muista. Se on Freddie Mercury !

Seuraavaksi häneltä kysytään, että minkä nimisen elokuvakolmikon tähtenä on nykyinen Kalifornian kuvernööriArnold Schwarzenegger . Oikea vastaus tulee heti.

Terminator . Niitä en ole sentään nähnyt, onneksi.

- Älä nyt, se Terminator 2 on hyvä, Anu Lahtinen toruu.

Seuraavaksi koittaa sinivalkoisten Hans Huttusen menestysputki. Hän tietää suoralta kädeltä yhtyeen, jostaOzzy Osbournepongahti julkisuuteen (Black Sabbath) sekä edesmenneen No Doubt -yhtyeen keulahahmon jaDon't Speak-kappaleen laulajan nimen ( Gwen Stefani ).

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Nämä tulevat jostain syvältä muistin syövereistä, mies päivittelee.

Kun kristillisdemokraattien Ruohomäki ei tiennyt, mistä maasta tulee j-rock, on kokoomuksen Ernvall-Hytösellä selvitys valmiina.

- Kyse on siis Japanista tulevasta rockista, sitä sanotaan j-rockiksi.

- Onko Suomi-rokki sitten s-rokkia, keskustan Myllymäki kysyy.

Muutaman kierroksen jälkeen pelin voittaa vihreiden Anu Lahtinen. Voittokysymys kuuluu: kuka on seurustellutBritney Spearsin,Cameron Diazin,Scarlett JohanssoninjaJessica Bielinkanssa? Ja vastaushan on tietysti Justin Timberlake .

Vanhemmat versiot tutumpia

 

Kaikki pelaajat vakuuttivat tienneensä ainakin muilta kysyttyjä kysymyksiä, mutta etenkin vasemmiston Varjonen ja kokoomuksen Ernvall-Hytönen harmittelivat huonoksi jäänyttä pistesaalistaan.

Vain sinivalkoisten Huttunen ja krístillisdemokraattien Ruohomäki kertoivat treenanneet Trivial Pursuitia edeltävänä iltana.

- Ja just tätä Mimmit vastaan kundit -versiota, Huttunen murjaisee.

Keskustan Myllymäki kertoo pelanneensa Trivialin vanhaa versiota joka joulu, mutta tippuneensa kärryiltä, kun hänen omat lapsensa saivat päivitetyn version uusilla kysymyksillä.

- Minulla on versio, jossa voittaa, jos vastaa Länsi-Saksa tai Neuvostoliitto, Sdp:n Soukkanen kertoo.

- Minun Trivialini on niin vanha, että riittää kun sanoo että talvisota, senioreiden Mikkonen heittää.

TS/Jane Iltanen<br />Kokoomuksen Anne-Maria Ernvall-Hytönen pohtii kuumeisesti Ozzy Osbornen vaimon nimeä.
TS/Jane Iltanen
Kokoomuksen Anne-Maria Ernvall-Hytönen pohtii kuumeisesti Ozzy Osbornen vaimon nimeä.
TS/Jane Iltanen<br />Keskustan kuntavaaliehdokas Pekka Myllymäki tiesi, että Englannin jalkapallomaajoukkueen valmentajalla Sven-Göran Eriksonilla oli suhde jalkapalloliiton sihteerin kanssa.
TS/Jane Iltanen
Keskustan kuntavaaliehdokas Pekka Myllymäki tiesi, että Englannin jalkapallomaajoukkueen valmentajalla Sven-Göran Eriksonilla oli suhde jalkapalloliiton sihteerin kanssa.
TS/Jane Iltanen<br />Kristillisdemokraattien Samuel Ruohomäki tiesi, että Britney Spears suuteli Madonnan kanssa vuonna 2003.
TS/Jane Iltanen
Kristillisdemokraattien Samuel Ruohomäki tiesi, että Britney Spears suuteli Madonnan kanssa vuonna 2003.
TS/Jane Iltanen<br />Senioripuolueen Urmas Mikkonenkin olisi tiennyt, että Britney Spears suuteli Madonnan kanssa.
TS/Jane Iltanen
Senioripuolueen Urmas Mikkonenkin olisi tiennyt, että Britney Spears suuteli Madonnan kanssa.
TS/Jane Iltanen<br />Anu Lahtista jännittää. Lopulta hän tiesi, että vuonna 1989 seksikkäimmäksi James Bondiksi äänestettiin Sean Connery.
TS/Jane Iltanen
Anu Lahtista jännittää. Lopulta hän tiesi, että vuonna 1989 seksikkäimmäksi James Bondiksi äänestettiin Sean Connery.
TS/Jane Iltanen<br />Vasemmiston Markus Varjosta harmitti, kun muille tuli kysymyksiä, joihin hän olisi osannut vastata. Oma pistesaldo jäi nollille.
TS/Jane Iltanen
Vasemmiston Markus Varjosta harmitti, kun muille tuli kysymyksiä, joihin hän olisi osannut vastata. Oma pistesaldo jäi nollille.
TS/Jane Iltanen<br />Sinivalkoisten Hans Huttunen tiesi Gwen Stefanin laulaneen No Doubtissa.
TS/Jane Iltanen
Sinivalkoisten Hans Huttunen tiesi Gwen Stefanin laulaneen No Doubtissa.
TS/Jane Iltanen<br />Ruotsalaisen kansanpuolueen Kjell Wennström koki Mimmit vastaan kundit -Trivial Pursuitin hieman hankalana.
TS/Jane Iltanen
Ruotsalaisen kansanpuolueen Kjell Wennström koki Mimmit vastaan kundit -Trivial Pursuitin hieman hankalana.
TS/Jane Iltanen<br />Markus Varjonen (vas.), Hans Huttunen, Kjell Wennström, Samuel Ruohomäki, Pekka Myllymäki, Anu Lahtinen, Urmas Mikkonen, Mikko Soukkanen ja Anne-Maria Ernvall-Hytönen testasivat uutta Trivialia.
TS/Jane Iltanen
Markus Varjonen (vas.), Hans Huttunen, Kjell Wennström, Samuel Ruohomäki, Pekka Myllymäki, Anu Lahtinen, Urmas Mikkonen, Mikko Soukkanen ja Anne-Maria Ernvall-Hytönen testasivat uutta Trivialia.