Viihde

Vaarallinen kakkuresepti säikäytti Ruotsissa

Tukholma, STT
Maailman parhaaksi kehuttu omenakakku meni pannukakuksi. Ruotsalaisen ruokalehden kakkureseptissä kehotettiin laittamaan kakkuun vaarallisen paljon muskottipähkinää. Lehti päätti vetää painoksen takaisin.
 Ruokalehti Matmagasinet esitteli syyskuun numerossaan reseptin, jolla syntyisi maailman paras omenakakku. Reseptissä kehotettiin maustamaan kakku 20 muskottipähkinällä. Oikea määrä olisi ollut kaksi maustemitallista.
 Kun lehden toimitus huomasi virheen, kaikille tilaajille lähetettiin varoitus siitä, että liian suuri määrä muskottipähkinää voi johtaa myrkytysoireisiin. Irtonumeromyyntiin lähteneet 10 000 lehteä vedettiin takaisin.
 Varoitus tuli liian myöhään. Yhdessä perheessä kakku oli jo leivottu ruokalehden ohjeiden mukaan. Neljä henkeä sai päänsärkyä ja pahoinvointioireita.