Viihde

NHL-tähdet viihdyttivät lapsia Tyksissä

TS/Marja Saleva<br />Kalle Vilander pääsi istumaan Columbus Blue Jacketsissa pelaavan Fredrik Norrenan (vas.) viereen. Taustalla Mikko Koivu.
TS/Marja Saleva
Kalle Vilander pääsi istumaan Columbus Blue Jacketsissa pelaavan Fredrik Norrenan (vas.) viereen. Taustalla Mikko Koivu.

KATRI TUOMINEN

Tyksin lasten infektio-osastolla idoleitaan odottanut Oskari Rantala meni rohkeasti pyytämään nimikirjoitusta Minnesotassa pelaavalta Mikko Koivulta . Seitsenvuotias poika puristi käskystä Koivun hauista, mutta testin tulos oli yllättävä.

- Ei se niin iso ollut, Rantala totesi ujosti.

Oskari oli odottanut isoveljensä Miikka Rantalan kanssa jääkiekkotähtien vierailua jo monta kuukautta.

- Oskarilla on ollut monta sataa infektiota seitsemän päivän ikäisestä lähtien. On todella hienoa, että saamme sairaalasta muutakin kokemusta kuin pelkkää hoitoa, Oskarin ja Miikan äiti Taru Rantala totesi.

Jääkiekkotähtiä tapaamaan saapui toistakymmentä lasta, joista moni kärsi syövästä tai diabeteksesta.

- On ollut kivaa. Sanoin vaan terve, päivää ja moi ja pyysin nimikirjoitukset, kertoi 10-vuotias Ville Vilander .

- Positiivisuus auttaa potilaita paranemaan. Kädenvääntö idoleiden kanssa ja nimikirjoitusten saaminen tuovat hyvää mieltä niin lapsille kuin paikalla oleville vanhemmillekin. Samalla pelaajat saavat hieman elämänkoulua nähdessään tämänkin puolen, sanoi TYKS-säätiön toiminnanjohtaja Olli Ruuskanen .

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Idolin on helppo ilahduttaa

Vierailu lapsipotilaiden luona merkitsi paljon myös jääkiekkoilijoille. Pohjois-Amerikassa jääkiekkoilijat osallistuvat hyväntekeväisyystempauksiin jopa kuukausittain.

- Lähden mielelläni mukaan hyväntekeväisyyteen. Se on tärkeää, kun tietää, mitä hyvä mieli tekee parantumiselle. Muistan, kun olin itse pieni ja oli idoleita, joten toivottavasti tämä piristää lapsia, Vancouverissa pelaava Sami Salo kertoi.

- Olen itse ollut täällä hoidossa lapsena ja osa hoitajista on minulle tuttuja. Lapset ovat aitoja ja hyvällä tunteella mukana tässä. Joku kokeili hauistanikin, mutta hänellä oli varmaan isompi pala kuin minulla, Mikko Koivu vitsaili.

Philadelphiassa pelaava Antero Niittymäki totesi, että voisi tehdä hyväntekeväisyyttä enemmänkin.

- Olemme kuitenkin siinä asemassa, että lapset voivat katsoa meitä ylöspäin. Tämä on helppo ja hyvä tapa auttaa heitä, Niittymäki pohti.

Pelaamalla varoja sairaille lapsille

NHL-tähtien vierailu Tyksin lastenklinikalla pohjusti ensi keskiviikkona Turun Elysée Arenalla pelattavaa TPS Hockey Akatemian järjestämää Läkerol Dark Allstars - Icebreakers hyväntekeväisyysottelua.

Jääkiekkovalmentaja sekä Sakun ja Mikon isä Jukka Koivu on tehnyt kymmenen hengen työryhmän kanssa ilmaiseksi töitä hyväntekeväisyysottelun eteen jo puoli vuotta.

- Siitä tulee hyvä fiilis. Saku oli täällä potilaana vuonna 1987. Hän kävi läpi pitkän sairauden. Täällä autetaan lapsiamme ja me autamme puolestamme sairaalaa, kuten voimme, Jukka Koivu totesi.

Lippuja otteluun on myyty jo 4 000, ja tavoitteena on saada kaupaksi yhteensä 8 000 lippua. Osa tuotosta menee sairaille ja vammaisille lapsille rahaa keräävälle ruotsalaiselle hyväntekeväisyyssäätiölle Icebreakersille, osa TYKS-säätiölle ja osa TPS Hockey Akatemialle. TYKS-säätiö jakaa rahat myöhemmin päätettäviin kohteisiin.

- Suosittelen ostamaan liput ennakkoon hässäkän välttämiseksi. Tämän perhetapahtuman tuotto tulee olemaan kymmeniä tuhansia euroja, Jukka Koivu arvioi.

Läkerol Dark Allstars - Icebreakers -hyväntekeväisyysottelu keskiviikkona 6.8. kello 19.00 Elysée Arenalla. Ennakkoliput Lippupalvelun toimipisteistä, netistä www.lippupalvelu.fi sekä TPS:n toimistosta Ruissalossa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy
TS/Marja Saleva<br />Ville Vilander (vas.) ja Lauri Torkkel olivat onnellisia tuoreista NHL-pelaajien antamista nimikirjoituksista.
TS/Marja Saleva
Ville Vilander (vas.) ja Lauri Torkkel olivat onnellisia tuoreista NHL-pelaajien antamista nimikirjoituksista.