Viihde

Pirtsakka ja ihmeen tilava

TS/Tara Lehtonen<br />Hanna Lorjon kesäkassiin mahtuu yllättävän paljon tavaraa. Vaatteiden lisäksi kassista löytyy myös työvuorolista, mutta roskia ei vielä ole päässyt kerääntymään.
TS/Tara Lehtonen
Hanna Lorjon kesäkassiin mahtuu yllättävän paljon tavaraa. Vaatteiden lisäksi kassista löytyy myös työvuorolista, mutta roskia ei vielä ole päässyt kerääntymään.

LIISA AALTO

Hellepäivänä Turusta Aurajoen rannalta bongattu Hanna Lorjo luottaa kesäkassin suhteen oranssin ja keltaisen yhdistelmään.

- Ostin kassin keväällä Tiimarista, kun se oli niin pirteän näköinen. Siihen mahtuu yllättävän paljon tavaraa. Tarvittaessa vaikka kokonaisen viikonloppureissun kamat, hän kertoo ja alkaa kiltisti purkaa kantovälineensä sisältöä, kun kerran pyydetään.

- Olen tulossa Raumalta, jossa vietin viikonlopun kavereiden luona, joten täällä on lähinnä vaihtovaatteita, kuten hameita, toppeja, alusvaatteita ja yhdet farkut.

Kassista ilmestyvät hyvässä järjestyksessä myös rantasandaalit ja niiden vastapainoksi menokengät. Nyytin pohjalla on pussukka, joka sisältää hygieniatuotteita.

- Deodoranttia, hiuslakkaa, hammastahnaa ja sen sellaista, Lorjo luettelee.

Löytyypä kaikkein alimmaisena myös tuiki tärkeä työvuorilista, mutta yhtään kuittia, vanhaa paperinenäliinaa tai muuta röhnää ei näy.

- Nyt se on tyhjä. Onneksi siellä ei ollut mitään kovin vaarallista, Lorjo nauraa ja kääntää kassin ylösalaisin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kassissa oli hetki sitten ollut myös herneitä ja mansikoita, jotka tarttuivat mukaan Kauppatorin läpi kulkiessa.

- Kohta ne on jo syötykin.

Maanantai-illaksi töihin

Aurajoen rannalle Lorjo hän jäi istuskelemaan ihan sattumalta tavatessaan vanhat luokkakaverinsa, Anna Heikkilän ja Sinianne Jokisen .

- Olin menossa kotiin, mutta jäinkin tähän ottaman aurinkoa. On niin ihana ilma.

Vajaan tunnin päästä pitäisi olla taas jo töissä.

Lorjon työpaikka on, yllätys yllätys, Tiimarissa. Samassa paikassa siis, josta kesäkassikin on kotoisin.

- Kolmen viikon päästä alkaa loma. Toivottavasti hyvä sää jatkuu, mutta tuskinpa niin käy.

Alun perin Laitilasta kotoisin oleva Lorjo piipahti Raumalla myös siksi, että on jonkin verran kiinnostunut käsitöistä.

- Kun nyt oli se pitsiviikkokin. Itse en osaa nyplätä, mutta on mielenkiintoista katsella, kun joku osaa tehdä sen niin näppärästi ja nopeasti sotkeutumatta lankoihin, hän toteaa ja alkaa työntää vaateröykkiötä takaisin punottuun kassiinsa.

On aika lähteä töihin.