Viihde

Kanttorikahvilassa
veisataan yhdessä

Turun Sanomat

Kanttorikahvila kokoaa yhteislaulun ystäviä koolle Uittamon seurakuntakodille keskiviikkona 30.7. Noin tunnin mittaisessa laulutuokiossa kaikuvat niin virret kuin hengelliset laulutkin.

- Kesä-teeman puitteissa edetään, mutta lopussa on aikaa varattu myös laulutoiveille. Voipa ohjelmassa olla jokin isänmaallinen laulukin, tuumailee Kanttorikahvilan sävelsisältöä Martinseurakunnan kanttori Jukka Kuninkaanniemi .

Piano- ja urkusäestyksen lisänä nostalgista sävyä musiikkitunnelmiin tuo Kuninkaanniemen soittama perinteinen melodika.

- Tavoitteenamme on luoda mahdollisimman kotoinen lauluhetki. Laulut soljuvat rennoissa, mutta asiallisissa tunnelmissa.

Kanttorikahvilassa yhdistyvät laulamisen ilo ja yhdessäolo, mutta taustalla on myös osallistujien kokonaishyvinvointiin panostaminen.

- Aloitamme pienellä jumpalla, joka herättelee elimistöä. Laulaminen puhdistaa keuhkoja, mikä taas parantaa sydämen toimintaa. Näin elo lisääntyy jälleen muutamalla tunnilla, Kuninkaanniemi hymyilee.

Vaikka ilmassa onkin viime aikoina ollut virsibuumin tuntua, on kerran kuussa viime talvesta lähtien järjestettyjen viisutuokioiden suosio yllättänyt.

- Joukkolaulaminenhan on terapiaa. Parhaimmillaan laulamassa on ollut satakin eri-ikäistä ihmistä. Erityisen ilahduttavaa on ollut nähdä miesten suuri määrä osallistujien joukossa, kanttori myhäilee.

Laulamisen jälkeen siirrytään kahvikupposen äärelle jutustelemaan. Paikalla on myös diakoniatyöntekijä syvällisempiä keskusteluja varten.

Kesäinen Kanttorikahvila keskiviikkona 30.7. Uittamon seurakuntakodilla, Rusthollinrinne 1, kello 14-15.30. Syyskuusta alkaen yhteisveisuja aina kuukauden viimeisenä keskiviikkona Martin seurakuntatalolla, Temppelinkatu 1.