Viihde

Tepsi ja Tapparan mies

TS/Lennart Holmberg<br />Jukka Antila on henkeen ja vereen kiekkomies. Miehen juhannustraditioihin kuuluukin seurata tarkasti NHL:n varaustilaisuutta.
TS/Lennart Holmberg
Jukka Antila on henkeen ja vereen kiekkomies. Miehen juhannustraditioihin kuuluukin seurata tarkasti NHL:n varaustilaisuutta.

Turun Sanomat

Varamiespalvelu-Yhtiöiden toimitusjohtaja Jukka Antila ei varmasti arvannut Tampereelta Turkuun työnperässä tullessaan, että vanhasta Tapparan miehestä kuoriutuu vielä turkulaisen palloiluikonin TPS:n hallituksen jäsen.

Turkulaisten ei kannata kavahtaa valintaa, sillä Antila on henkeen ja vereen kiekkomies. Tapparan jäsenkortin Antila hankki vuonna 1965 eli samana vuonna, kun Tampereelle nousi Suomen ensimmäinen jäähalli.

Juniorisarjojen jälkeen nuori mies siirtyi valmentajaksi ja sen jälkeen erilaisiin johtotehtäviin. Valmennusvuosia Antilalle kertyi kaikkiaan kolmetoista.

Antila vaikutti toistakymmentä vuotta Tapparan johtokunnassa, joista viisi puheenjohtajana. Tapparan yhtiöittämisen jälkeen luottamustoimia riitti myös liigaseuraa pyörittäneessä Tamhockey Oy:ssä. Liiga-Tapparan A-juniorijoukkueen joukkueenjohtajanakin hän toimi kolme vuotta.

- Kaikkea muuta olen tainnut tehdä paitsi teroittaa luistimia, kiekkomies Antila veistelee.

Turkuun muuton jälkeen Antila harrasti kiekkoa vain penkkiurheilijana, kunnes hänelle aukeni mahdollisuus päästä HC TPS Turku Oy:n hallitukseen.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Hän edustaa hallituksessa Varamiespalvelua, joka on TPS:n iso osakkeenomistaja. Tamperelaiselle Turkuun tulo ei ole aiheuttanut kulttuurisokkia.

- TPS:n ja Tapparan vastakkainasettelu on täysin turhaa. Yksi ero hallituksilla on. Tampereella moni tuttu kysyi, miten ehdit toimia Tapparan hallituksessa, kun taas Turussa on kyselty sitä, miten oikein pääsin hallitukseen, Antila tuumaa.

Sen verran hän myöntää, että Ilveksen hallitukseen häntä ei saisi. Tapparalaisuus on sen verran verenperintöä, että paikallisvastustajan leiriin ei astuta. Antila ei ole ensimmäistä kertaa nostamassa vaikeuksiin joutunutta mahtiseuraa takaisin pinnalle. Tappara oli vuosituhannen vaihteessa pahassa ahdingossa ja näistä kokemuksista on varmasti hyötyä TPS:n hallituksessa.

- Kyllä Tappara oli tuolloin niin pahassa sillassa, kuin vain voi olla, Antila muistelee vaikeita vuosia.

Määrätietoisella työllä ja laajalla omistuspohjalla Tappara hinasi itsensä kuiville ja sama lääke tehoaa Antilan mukaan Turussakin.

Jääkiekko on Antilalle kuitenkin harrastus. Leipätyön kautta harrastus ja työ limittyvät sopivasti yhteen, sillä Antila toimii TPS:n toiseksi suurimman omistajan Varamiespalvelu-Yhtiöiden toimitusjohtajana.

Kun Antila tuli taloon vuonna 2001 oli konsernin liikevaihto 25 miljoonaa, viime vuonna meni rikki jo 150 miljoonan raja. Suomen lisäksi yhtiö on laajentanut toimintaansa ulkomaille: ensin mentiin Viroon, sitten Ruotsiin ja uusin aluevaltaus on Espanja.

Kova kasvu on luonnollisesti teettänyt paljon työtä, mutta työ on ollut Antilan mukaan erittäin palkitsevaa. Menestysresepti niin liike-elämässä kuin urheiluissa on usein sama: hyvä joukkuepeli eli yhteistyö koko porukan kesken mahdollistaa onnistumisen. Vakinaisia työntekijöitä Varamiespalvelulla on jo yli 250.

- Meillä on hyvä omistaja, johto ja työntekijät, Antila tiivistää.

Antila korostaa, että hän on aina ollut myyntimies ja ylpeä siitä. Aikoinaan myyntimiehiä katsottiin Suomessa vähän nenänvartta pitkin ja sama asia päti myös työvoiman vuokraukseen. Nyt tilanne on kuitenkin muuttunut paljon parempaan suuntaan.

Myyntimiehen taidot ovat varmasti vauhdittaneet Varamiespalvelun menoa ja niille on varmasti käyttöä Tepsissäkin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Merkkipäivänään Antila on matkoilla.

PEKKA HAKANEN