Lapsille räätälöity sirkus
taituroi Seikkispuistossa

TS/Elina Relander<br />Tulennielijä Garmea Burana eli Kaj-Mikael Schütt heittää liekkejä ilmoille katsojien seuratessa epäuskoisena, etteikö kieli pala moisessa touhussa. Tätä muuten ei kannata kokeilla kotona.
TS/Elina Relander
Tulennielijä Garmea Burana eli Kaj-Mikael Schütt heittää liekkejä ilmoille katsojien seuratessa epäuskoisena, etteikö kieli pala moisessa touhussa. Tätä muuten ei kannata kokeilla kotona.

PAULA HÄTÖNEN

Tästä eteenpäin parin viikon ajan Punaisen Maneesin Kirjava Sirkus pitää huolen siitä, että Kupittaan Seikkailupuiston Helmiteltassa Turussa nähdään huikeita sirkustemppuja.

Maneesimestari Bob Korni itse tervehtii kädestä pitäen jokaisen pikku tulijan ja tarjoaa popcorntötterön, sillä pitäähän sirkusyleisöllä olla naposteltavaakin.

Erityisesti Seikkailupuistoa ja lapsia varten räätälöity ohjelma tarjoaa jännittäviä ja hauskuttavia numeroita.

Mukana on sekä perinteisiä sirkusnumeroita että nuoren yleisön huomioivia osioita, ja välillä maneesimestari sotkee yleisön iloksi koko ohjelman.

Sirkuskunta ry on tuore vastavalmistuneiden nuorten sirkustaiteilijoiden perustama ryhmä, joka nyt esiintyy Seikkailupuistossa.

Neljä taiteilijaa loihtii lavalle kaikkiaan 15 erilaista sirkushahmoa, ja jokaiselle esiintyjälle on omat erityistaitonsa.

Maneesimestari Bob Kornin lisäksi Kaj-Mikael Schütt jongleeraa palloja, renkaita ja keiloja ilmaan, koikkelehtii parin metrin puujaloilla ja nielee tulta tulimies Garmea Buranan roolissa.

Heidi Aho hoitaa sirkustirehtööri Barty Duurin tehtäviä, temppuilee välillä köyden varassa ilma-akrobatialiikkeitä ja taituroi pikkukintsu Zen Hui Laana eräänlaista jojoa.

Jukka Grönfors muuntuu ukulelea soittavaksi kääpiöksi sirkusorkesteriin, osoittaa valtaisaa lihasvoimaa ja -hallintaa tasapainotaitelija Talbot Horizontina vaativassa käsillä seisontaohjelmassaan sekä hämmästyttää yleisöä korttitempuillaan loihtimalla kerta toisensa jälkeen kuin tyhjistä käsistä aina uusia ja uusia korttiviuhkoja.

Petra Niskanen vääntää itsensä notkeana käärmenainen Matami Selväkyynä miltei solmuun, ja hän toimii myös taikurin ja ilma-akrobaatin apuneitona.

Esitys on tarkoitettu yli nelivuotiaille lapsille, ja taidokkaasta ohjelmasta ja rennosta meiningistä nauttii aikuinenkin.

Sirkuskunnan jäsenet ovat kaikki opiskelleet Turun Taideakatemiassa sirkustaidetta useita vuosia ja nyt valmistuttuaan he perustivat oman sirkusryhmän.

- Teemme sirkusohjelmaa erilaisiin tarpeisiin. Esiinnyimme tänä kesänä jo Ruisrockissa ja Keskiaikamarkkinoilla. Meitä voi tilata keikoille esimerkiksi häihin, syntymäpäiville tai muihin juhliin, ja voimme räätälöidä niihin sopivia ohjelmanumeroita, Kaj-Mikael Schütt kertoo.

Punaisen Maneesin Kirjava Sirkus esiintyy 19.7. klo 13 ja 15.30, 20.7. klo 13, 23.7. klo 15.30, 24.7. klo 15.30, 27.7. klo 13 ja 15.30, 29.7. klo 15.30 ja 30.7. klo 15.30 Turun Kupittaan Seikkailupuistossa. Esityksen kesto on noin 40 minuuttia.

TS/Elina Relander<br />Pitkä Rane eli Kaj-Mikael Schütt koikkelehtii yhdessä pikkukiinalaisen Zen Hui Laan eli Heidi Ahon kanssa kohti omaa esitysvuoroaan.
TS/Elina Relander
Pitkä Rane eli Kaj-Mikael Schütt koikkelehtii yhdessä pikkukiinalaisen Zen Hui Laan eli Heidi Ahon kanssa kohti omaa esitysvuoroaan.
TS/Elina Relander<br />Koossa koko Punaisen Maneesin Kirjavan Sirkuksen esiintyjä- ja soittokunta. Vasemmalta tirehtööri Barty Duuri eli Heidi Aho (vas.), ukulelisti Gary Kääpä eli Jukka Grönfors, rytmimunisti Molli-Maija eli Petra Niskanen ja maneesimestari Bob Korni eli Kaj-Mikael Schütt.
TS/Elina Relander
Koossa koko Punaisen Maneesin Kirjavan Sirkuksen esiintyjä- ja soittokunta. Vasemmalta tirehtööri Barty Duuri eli Heidi Aho (vas.), ukulelisti Gary Kääpä eli Jukka Grönfors, rytmimunisti Molli-Maija eli Petra Niskanen ja maneesimestari Bob Korni eli Kaj-Mikael Schütt.