Viihde

Tapuliryhmän taidetta

TS/Heikki Ala-Nissilä<br />Matti Erkko on Tapuliryhmän vakituinen jäsen.
TS/Heikki Ala-Nissilä
Matti Erkko on Tapuliryhmän vakituinen jäsen.

HEIKKI ALA-NISSILÄ

Jokioislaisten harrastajataiteilijoiden, Tapuliryhmän taidetta on jälleen esillä tapulimakasiinin tiloissa. Auli Linjama on ripustanut 14:n taiteilijan tekemät noin 70 työtä vanhan makasiinin hirsiseinille ja asetellut veistokset pöydille ja lattioille.

- Ryhmää yhdistää ainoastaan se, että kaikki asuvat Jokioisilla. Monet ovat harrastelijoita, mutta muutamat kuuluvat taideseuroihin. Olemme täällä kenties jo kymmenettä kertaa, tapuliryhmäläinen Matti Erkko sanoo.

Taiteilijoita ja heidän töitään on esillä jostain syystä aikaisempaa vähemmän. Se ei kuitenkaan vähennä näyttelyn arvoa, silllä töiden taso on hyvä. Tapuliin mahtuisi noin sata työtä ja kun yksi tekijä saa tuoda enintään viisi työtään, voisi taiteilijoita enimmillään olla esillä 20.

Töiden tekemisessä on käytetty materiaaleja ja tekniikoita monipuolisesti. Uutta ovat muun muassa Marja-Leena Saarisen pajusta ja puusta laatimat teokset. Mielenkiintoisia kotiseutuaiheisia kuvia ovat tehneet Unto Grönberg Vaulammin taloista sekä Pirkko Hirsikosk i Punkalaitumen Jalasjoen maisemista. Eksoottisempia maisemia kuvaavat Teija-Tiina Haavisto ja Tuija Pietilä-Estrada välimerellisissä kuvissaan.

Tapuliryhmä 2008 -näyttely Jokioisten Tapulimakasiinissa 29. 6. saakka. Avoinna joka päivä klo 11-18.