Viihde

Pinkki perussuomalainen
veti talon täyteen

KAISA MYLLYLÄ

Kohutanssija Johanna Tukiainen otti vaalikampanjansa ensiaskeleet Turussa maanantaina. Ovi kävi tiuhaan erotiikkaliike Punaisessa Lyhdyssä, ja väkeä riitti ruuhkaksi asti koko päivän.

- Olen tavannut faneja, antanut nimikirjoituksia, ollut turkulaisten ihmeteltävänä ja vetänyt muutaman lavashow'n, kertoi showtanssija ja yrittäjä Johanna Tukiainen.

- Tulin tekemään alustavasti vaalikampanjaa, helsinkiläiskaunotar paljasti Turun Sanomille.

"Kanerva ei pääse karvoistaan"

Tukiainen kertoi harkinneensa useita puolueita, mutta päätyneensä Perussuomalaisiin, joiden kanssa asiasta on jo käyty keskusteluja.

- Se voisi olla semmoinen rento puolue. Ottivathan he Tony Halmeenkin ehdolle. Politiikkaan tarvitaan väripilkkuja.

Demarien Ilkka Kantola ehti jo toivottaa Tukiaisen tervetulleeksi puolueeseen. Tukiainen on kertomansa mukaan kuitenkin enemmän porvari kuin vasemmistolainen.

- Tosin tämän hässäkän jälkeen Kokoomus ei varmasti minua ota.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tukiainen ei silti usko olleensa syynä ulkoministeri Ilkka Kanervan eroon. Naisseikkailuistaan tunnettu ministeri sai varoituksen jo vuonna 2005.

- Jos se en olisi ollut minä, se olisi kuitenkin jotenkin tapahtunut. Ei koira karvoistansa pääse, Tukiainen huomauttaa.

- Ei siinä ollut mitään poliittista taka-ajatusta. Se lähti vitsinä: "Hei, soitetaan Seiskaan pieni juorupläjäys." Yllätyin ja säikähdin tätä julkisuutta.

Kunnallisvaaleihin nettisivut varattu

Julkisuus ei ole ollut pelkästään pahaksi. Vaikka osa Tukiaisen Doll's-tanssiryhmän keikoista on peruutettu skandaalin vuoksi, on hän saanut myös uusia asiakkaita. Nyt ryhmällä on keikkatauko menossa.

Vaikka kevät on ollut stressaava, vierailu Iken kotikaupungissa ei aiheuttanut Tukiaiselle väristyksiä suuntaan eikä toiseen.

- Olen aina käynyt täällä keikoilla ja juhlimassa. Hamburger Börs on suosikkiyökerhoni Turussa, Tukiainen kertoi.

Johanna Tukiainen päivystää Lyhdyssä tämän viikon, ja harkitsee heittävänsä tanssikeikan vielä Showtime-yökerhossa perjantaina.

Tukiaisen vaalikampanjan aikataulu on muuten vielä täysin auki. Kansanedustajan paikka kiinnostaa, ja kunnallisvaalejakin varten on jo varattu oma nettiosoite.