Viihde

Juhannuspullo poikineen automaattiin

TS/Marja Saleva<br />Pullonpalautusautomaateille oli jonoa juhannuksen jälkeen.
TS/Marja Saleva
Pullonpalautusautomaateille oli jonoa juhannuksen jälkeen.

SINIKKA ESKOLA

Juhannus on ohi ja monissa kodeissa pullopatteri kertoo, mitä tulikaan otettua. Siispä vähin äänin muovikassi tai kori käteen, pullot sisään ja kokoelma auton takakonttiin.

Länsikeskuksen Citymarketin pullonpalautusautomaateille Turussa kävi maanantaina aamupäivällä tasainen virta. Jonoissa seisoi pari kolme, mutta kun toinen automaatti hetkeksi kieltäytyi yhteistyöstä ja vilkutti stoppia, ruuhkaa toimivan eteen syntyi.

Juhannuspullot olivat päällimmäisinä, mutta joukosta löytyi toki myös muiden viikonloppujen saunajuomia. Toisilla oli lastia kärryllinen, yleisimmin muovikassillinen.

Toisella puolella pullohuoneessa kalja-, siideri- ja lonkeropulloja ottivat vastaan ja asettelivat muovikoreihin Essi Lehtonen ja Joni Hauhtonen.

- Viikonloppuvauhtia mennään, siksi meitäkin on nyt kaksi aamuvuorossa. Kyllä tässä saa bodata tarpeeksi ihan työn puolesta, nauroi pullohuoneen hoitaja Essi Lehtonen nostellessaan hihnalta pulloja muovikoreihin. Yhteen niistä mahtuu 48.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Täysinäisiä koreja pinosi päällekkäin kesätöissä oleva Joni Hauhtonen.

- Vipinää piisaa, mutta se on hyvä vaan, hän hymyili.

Aamuyhteentoista mennessä täysinäisiä koreja oli pinossa jo 13.

Pullohuoneessa kävi kilinä, kolina ja hurina, kun kone prässäsi tölkit erikseen ja erotteli muoviset virvoitusjuomapullot omiin laatikoihinsa.

Hihnalta tuli jatkuvalla syötöllä kaljapulloa, joukossa jokunen viini- ja viinapullo, jotka poimittiin omiin koreihinsa.

Ensimmäisenä palautusautomaatilla ollut Antero Alpisalo Littoisista näytti kassiaan, jossa oli etupäässä virvoitusjuomapulloja.

- Lastenlapset olivat juhannuskylässä, hän totesi.

Hankasalmella juhannusta viettänyt Raimo Suhonen tyhjensi seurueen tyhjät "hylsyt" nopeasti automaattiin ja silmäili tyytyväisenä palautuskuittia.

- Kannatti, hän virnisti.

Monet jonottajista kertoivat, että pullojen palautus kuuluu kaupparutiineihin.

Juhannusvieraiden myötä pullojen ja tölkkien määrä lisääntyi kuitenkin siinä määrin, että ne haluttiin mahdollisimman pian nurkista pois.

TS/Marja Saleva<br />Raimo Suhonen pullonpalautusvauhdissa.
TS/Marja Saleva
Raimo Suhonen pullonpalautusvauhdissa.