Viihde

Seikkailupuiston kesä
täynnä toimintaa

TS/Timo Jakonen<br />Toope-possu (Laura Hurme) ja Pipsa-nukke (Kati Keskihannu) mummuineen odottelevat lapsia Seikkailupuistossa.
TS/Timo Jakonen
Toope-possu (Laura Hurme) ja Pipsa-nukke (Kati Keskihannu) mummuineen odottelevat lapsia Seikkailupuistossa.

Turun Sanomat

Seikkailupuisto, lasten ja lapsiperheiden ykköspaikka Turussa, on saanut täksi kesäksi uusia asukkaita. Räsynuket Molla ja Maija Tilkku vilistävät puistossa maanantaisin ja perjantaisin koko kesän missionaan Pipsa-serkun pelastaminen, hän kun ei osaa leikkiä.

Kolmikon vetämissä ilmaisissa leikkihetkissä mennään muksujen tahtiin toisinaan pelkomörköä jäljittäen, toisinaan mummun perinneleikkejä tuunaten.

Seikkailupuiston 26. kesä on muutenkin täynnä toimintaa. Kesän kestosuosikkien, liikennekaupungin ja pomppulinnan lisäksi Seikkiksessä on paljon erilaisia työpajoja, tapahtumia ja esityksiä. Työpajoissa pääse kokeilemaan muun muassa capoeiraa, parkouria, djembe-rummun soittoa sekä nyt niin muodikasta vaatteiden ja asusteiden tuunausta.

Kesän avaa 7.-8.6. supersuosittu lasten rockfestivaali Seikkisrock, joka järjestään nyt kymmenennen kerran. Lavalle kipuavat muun muassa Herra Heinämäen lato-orkesteri, Kengurumeininki ja Vilperin Perikunta.

Rokki soi myös kesäkauden päättävässä Musapiknik-tapahtumassa Kupittaan puistossa 10.8. Perinteisempää juhannusjuhlaa vietetään 19.6. haitarimusiikin ja taikojen merkeissä.

Kesän teatteriesityksissä seikkailevat monet tutut satuhahmot, kuten merirosvot, Kolme pientä porsasta, Miina ja Manu sekä Nukkumatti. Perinteisesti luvassa on myös sirkusta, kun Turun taideakatemiasta valmistuneet tulennielijät, käärmenaiset, ilma-akrobaatit ja muut virtuoosit valtaavat Helmi-teltan heinäkuussa.

Lisätiedot www. turku.fi/seikkailupuisto.