Sudenpentujen
käsikirja miehenä olemiseen

TS/
TS/

HEIDI PYHÄLAHTI

Oikean pisuaarin valitseminen puolitäydessä miestenvessassa ei välttämättä ole helppoa. Jos pisuaareja on seitsemän ja vapaana kolme, voi olla hankala valita sitä itselle ja kanssakäyttäjille edullisinta vaihtoehtoa.

Neuvoja tähänkin tilanteeseen antaa Thomas FinkinMiehenä olemisen taito -kirja. Se opastaa valitsemaan pisuaarivaihtoehdon, joka sijaitsee mahdollisimman kaukana muista ja jonka käyttö samalla minimoi uuden tulokkaan mahdollisuudet tulla liian lähelle.

Kirjassa on kuvattu kaikki 67 eri tilannevaihtoehtoa seitsenpisuaarisessa wc:ssä ja lueteltu myös julkisten käymälöiden kansainvälisesti toimivat kirjoittamattomat käyttäytymissäännöt.

Opas lupaa auttaa kasvussa oman elämänsä James Bondiksi. Ainakin näin naisena oli vaikea keksiä, mitä muuta opas enää kaipaisi - paikoin tuntui, että miehen elosta sai jo vähän liikaakin informaatiota. Miehelle metka paketti.

Naamaan ystävälliset lampaankyljykset

Parranajonkin voi tehdä monella tapaa väärin. Mutta kun on omaksunut miehenä olemisen taidon vinkit, ei mikään voi enää mennä vikaan.

Kaikkien oletettavien neuvojen lisäksi kirja myös varoittaa, minkälaisia reaktioita huippulaatuisten mäyränkarvapartasutien käyttö tai omistaminen saattaa aiheuttaa eläinoikeusaktivisteissa. Esimerkiksi dark badger -sudin hallussapidon nimittäin kerrotaan aiheuttavan uhkaavaa tuijotusta, kun taas super badger -hienokarvaisen sudin omistajan aktivistit todennäköisesti kierittäisivät tervassa ja höyhenissä.

Parralla on monta mallia. Hollywoodilainen ja italo-malli saattavat viehättää, mutta jos oma parrankasvu on riittävän voimakasta, voi yllättää vaikka dumbolla. Vai napsisiko naamaan ystävälliset lampaankyljykset… Ehkäpä tavalliset lampaankyljykset vain.

Maalla on mukavaa kun on välineet

Olet sitten retkeilemässä, mökillä, vaeltamassa tai eksyksissä, kirja neuvoo ottamaan mukaan Britannian erikoisjoukkojen käsikirjasta poimitun setin: noin 250 grammaa tarvikkeita, jotka voivat pelastaa henkesi.

Tulitikut, kynttilä, tulus, suurennuslasi, neuloja ja lankaa, ongenkoukkuja, siimaa, kompassi, ansalankaa, taitettava saha, ensiapupakkaus ja skalpelleja mukaan, ja olet varsinainen rambo. Kirja neuvoo myös, missä kohdin mitäkin vehjettä käytetään, ettei tule tenkkapoo.

Juominen oluista viineihin, viinoista likööreihin ja viskeistä cocktaileihin on käsitelty oppaassa melko kattavasti. Juomien raaka-aineet, valmistus ja ominaisuudet käydään läpi, ja itse juomista varten on esitelty kaikki mahdolliset lasityypit, joista kutakin juomaa tulisi nauttia.

Tämän paketin jälkeen onkin oivallista siirtyä krapulatilan kuvailuun. Siksi onkin ehkä epäedullista, että vasta krapula-osuudessa kerrotaan, että "olut ennen viiniä, olo on fiiniä; viiniä ennen olutta ja vessassa kolutaan; likööri ennen olutta, ole huoletta; olut ennen likööriä, tekee jörniä; viski ennen olutta, ole pelotta; olut ennen viskiä, otat melkoista riskiä."

Krapulavaiheessa kun juomien ottojärjestystä on enää vaikea vaihtaa.

Laajahkon tupakoinnista - ja lähinnä erilaisen polttelun iloista - kertovan osuuden jälkeen miestä opastetaan perusruuanlaiton saloihin. Mieskirjassa totta kai yksi osa käsittelee tyhjäntoimittamista, sitä mitä jokainen mies enemmän tai vähemmän elämässään harrastaa.

Luvusta oppii tarpeellisia taitoja kuten tikanheittoa ja "niljakkeen temppuja" baaribrassailuun.

Neuvot tarpeen naisen kanssa

Kauneutta on vaikea määritellä, mutta sitä voidaan mitata määrällisesti. Mittayksikkönä on "helenuus", 1100-luvulla ennen ajanlaskumme alkua maailman kauneimmaksi mainitun naisen, Troijan Helenan mukaan.

On vaikea kuvitella, mitä hyötyä miehenä olemisessa naisen helenuuden laskemisesta on, varsinkin, kun kirjassakin todetaan että helenuuksilla voi mitata vain kauneutta eikä miellyttävyyttä, mutta olkoon. Tuloksilla kai kilpailtaisi saunaillassa.

Milloin sitten mennä naimisiin? Huolimatta muista tekijöistä, ihanneikä morsiamelle naimisiinmenohetkellä on kirjan mukaan oma ikä jaettuna kahdella plus seitsemän. Nainen voi päätellä iän puolesta sopivan sulhon vähentämällä omasta iästään sen seitsemän ja kertomalla lopputuloksen kahdella. Mutta lukuisten laskutoimitusten jälkeen kirjakin myöntää, että kolmas mahdollisuus on valita ihan vain hänet, joka vetää puoleensa.

Tai no: jos mies laskee helenuuksia ja sopivan ikäistä vaimoa itselleen logaritmein, voisi tuollainen mies näin naisnäkökulmasta ajatellen ihan vain ilahtua silloin, jos joku hänet yleensä huolii.

Thomas Fink: Miehenä olemisen taito. Suomeksi toimittanut Juha Virkki. Atena, 2008.

TS/
TS/
Aloita keskustelu tästä jutustaViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.