Partiolaiset kilpailevat netti-rikollisuutta vastaan

Turun Sanomat

Suomen suurin partiokilpailu Hiipivä Haamu järjestetään Helsingissä 4. marraskuuta. Kilpailussa partiolaiset selvittävät rikossarjan, jossa internetiä on käytetty apuvälineenä sekä taustalla toimineiden rikollisjärjestöjen valtataistelun. Helsingin ylipormestarin suojeluksessa järjestettävällä Hiipivällä Haamulla on pitkät perinteet ja tärkeä rooli pääkaupunkiseutulaisessa partiotoiminnassa.

Jokavuotiseen salapoliisi- ja kaupunkituntemuskilpailuun osallistuu noin tuhat eri ikäistä partiolaista, jotka kisaavat 150 vartiossa. Kilpailijoita tulee ympäri Suomea, pääosin pääkaupunkiseudulta. Kilpailussa vartiot ratkaisevat nokkeluutta ja oivaltamista vaativia tehtäviä toimintarasteja kiertämällä.

Tällä kertaa Hiipivän Haamun koulutuskohteena ovat nuorten internettaidot. Tarkoituksena on rohkaista partiolaisia liikkumaan internetissä turvallisesti ja kertoa, miten nettiä voidaan käyttää rikollisuuden välineenä. Yhteistyökumppanina toimii Rikoksentorjuntaneuvosto. Usein nuorilla on hyvät tekniset taidot tietokoneiden käytössä, mutta nettiä ei välttämättä osata käyttää varoen.