Eko-Jorma innostaa turkulaisia kierrätykseen

TS/Lennart Holmberg<br />Jorma-ryhmän Karoliina Niskanen (vas.), Taru Sandelin ja Nina Erjossaari tarjoavat improvisoituja teatteriesityksiä kierrätysviikolla.
TS/Lennart Holmberg
Jorma-ryhmän Karoliina Niskanen (vas.), Taru Sandelin ja Nina Erjossaari tarjoavat improvisoituja teatteriesityksiä kierrätysviikolla.

SINIKKA ESKOLA

Kierrätysviikko näkyy ja kuuluu Turun katukuvassa aina lauantaihin saakka. Siitä pitää huolen kolmen naisen reipas Jorma-ryhmä, joiden improvisoituihin kierrätyshenkisiin esityksiin voi törmätä keskiviikkona ja torstaina Myllyssä, rautatieasemalla, Hansatorilla, Kauppatorilla ja pääkirjaston Stoorissa.

Entistä monipuolisempi neuvontapiste on myös toiminnassa Turun kauppatorilla maanantaista perjantaihin klo 10-14. Siellä päivystävään Ekotorin autoon voi tuoda kierrätystavaraa huonekaluista ehjiin tai rikkinäisiin sähkölaitteisiin.

Turun Ekotori valmistautuu 10-vuotisynttäreihinsä vuonna 2008 julistamalla haettavaksi 2 000 euron avustuksen hankkeelle, joka parhaiten edistää kierrätystä ja jätteiden vähentämistä. Avustusta voivat hakea koululuokat, järjestöt ja yhdistykset.

Kierrätysviikon aikana järjestetään myös työpajoja. Ekoverstaan yhteydessä osoitteessa Nuppulantie 30 voi tiistaina 25.9. klo 13-17 askarrella vanhoista neuleista asusteita ja torstaina 27.9. klo 13-17 kierrätysmateraalista koruja.

Tiedottaja Jarkko Metsätähti näyttää ohuesta sähkökaapelista punottuja korvakoruja, joita voi näperrellä mieleisensä mallin mukaan.

Metsätähti kertoo, että melkein kaikki mitä Ekotorille tuodaan myös menee. Erityisessä suosiossa ovat nojatuolit ja sohvat. Telkkareita ja atk-laitteita tulee valtavasti, myös jääkaappeja ja pakastimia.

Turhaan ei ole kansalaisia informoitu, sillä kierrätys on Metsätähden mukaan kolminkertaistunut Ekotorin toiminnan aikana.

Perinteisesti kierrätystietoa on jaettu myös koululuokkien omaksuttavaksi. Turun Seudun Jätehuollon kustantamat oppilaiden opastetut bussikierrokset on tänä vuonna suunnattu Turun naapurikuntiin. Ryhmiä on tulossa Naantalista, Nousiaisista, Maskusta ja Ruskolta.

Silmiä avaavalla ja toivottavasti omaan käytökseen vaikuttavalla kierroksella käydään Topinojan kaatopaikalla, polttolaitoksella ja Ekotorilla.

Maanantaina Ekotorilla esillä oleva valkoinen sohva sykähdytti Nousiaisten Henrikin koulun kahdeksasluokkalaisia Tuulikki Taimelaa ja Anni Koskista . Sellaisen he olisivat tahtoneet itselleen, mutta se oli jo myyty. Koko luokka oli jo ehtinyt tutustua Topinojan kaatopaikkaan. Lehtien ja lasin lajittelu oikeisiin pisteisiin oli Annille ja Tuulikille ennestään tuttua.

Lauantaina 29.9. klo 12 kiinnostuneet kaupunkilaiset pääsevä Ortodoksisen kirkon edestä lähtevällä opastetulla bussikierroksella katsomaan Topinojan jätekeskusta ja tutustumaan polttolaitokseen sekä kirkkotien Ekotoriin. Ilmoittautua voi ennakkoon numeroon 277 6300 tai anu.syrjanen@turunekotori.fi

Jorma-ryhmä vauhdittaa kierrätysviikkoa ke 26.9. klo 14.30 Myllyssä, klo 16 rautatieaseman aulassa ja klo 17.30 Hansatorilla sekä to 27.9. klo 12 Hansatorilla, klo 12.45 Kauppatorilla Wiklundin kulmassa ja klo 13.30 pääkirjaston Stoorissa. Ekotorin auto Kauppatorilla Wiklundin kulmassa ti-pe klo 10-14.

TS/Lennart Holmberg<br />- Vanhoista villapaidoista voi ideoida työpajassa vaikka mitä, ennakoi tiedottaja Jarkko Metsätähti.
TS/Lennart Holmberg
- Vanhoista villapaidoista voi ideoida työpajassa vaikka mitä, ennakoi tiedottaja Jarkko Metsätähti.