Viihde

Luonto tarinoi muodoillaan

TS/Jori Liimatainen<br />Jaana Kotamäki on kuvannut luonnon pieniä yksityiskohtia, visuaalisia muotoja ja pintoja valokuvanäyttelyynsä Luonnon muotokieli.
TS/Jori Liimatainen
Jaana Kotamäki on kuvannut luonnon pieniä yksityiskohtia, visuaalisia muotoja ja pintoja valokuvanäyttelyynsä Luonnon muotokieli.

LASSE RAITIO

Kun turkulainen valokuvaaja Jaana Kotamäki kaksi vuotta sitten voitti ensimmäisenä naisena Kuusamo Nature Photo -luontokuvatapahtuman valokuvakilpailun pääpalkinnon, hän kertoi Turun Sanomien haastattelussa juuri sillä hetkellä kuvaavansa mielellään luonnon abstrakteja yksityiskohtia ja ajattelevansa seuraavaksi näyttelykseen luonnon pienistä yksityiskohdista koostuvaa valokuvanäyttelyä.

Lääkäriasema Pulssin ikkunagalleriassa avattiin tiistaina Luonnon muotokieli -näyttely, joka koostuu Jaana Kotamäen vuosina 2005-2007 kuvaamista luonnon yksityiskohdista, visuaalisista muodoista ja pinnoista.

- Kuvauskohteinani ovat olleet pienet yksityiskohdat, luonnossa esiintyvät erilaiset rytmit, maiseman linjat, pinnan rakenteet ja vesi eri elementeissään, Kotamäki kertoo.

- Luonto kertoo muotokielellään tarinoita ja minä kuvaan. Tulkinta on sitten katsojan silmissä.

Ikkunagallerian näyttelyssä esillä olevat Kotamäen kuvat ovat eri puolilta Suomea kuten Lapin tunturimaisemista, Saimaan ja Päijänteen vesistöjen ääriltä ja Turun ulkosaaristosta. Muutama kuvista on Länsi-Norjasta.

- Edellinen Taigametsä -näyttelyni oli niin lintu- ja nisäkäspainotteinen, että tästä jätin eläimet tyystin pois, Kotamäki sanoo.

Luonnon muotokieli -valokuvanäyttely Lääkäriasema Pulssin ikkunagalleriassa (Humalistonkatu 9-11) 29.5.-31.8. 2007.