Viihde

Tietoa maailman tilasta

VIVI WIHANTO

Kävelykadulla on lauantaina tarjolla elämyksiä ja tietoa maailman tilasta. Koko perheen ilmaistapahtuma Turun Mahdollisuuksien tori esittäytyy kirjavana ja kiehtovana, ja luvassa onkin villejä rytmejä, lumoavaa tanssia ja jännittäviä kertomuksia.

Paikalla on yli 50 Turun seudun kansalaisjärjestöä, joihin kannattaa mennä tutustumaan ja keskustelemaan vapaaehtoistyön muodoista ja mahdollisuuksista. He esittelevät toimintaansa ja kertovat muun muassa Reilusta kaupasta, lasten oikeuksista ja eri maiden kulttuureista.

- Torin teemana on tänä vuonna lapset, ja olemmekin panostaneet erityisesti heille sopivaan ohjelmaan. Paikalla on pellejä ja jonglöörejä, ja lapset pääsevät pelaamaan reilua jalkapalloa, Torin projektikoordinaattori Rebecca Frilund kertoo.

Lavalla nähdään erilaisia bändejä, aina Guatemalasta asti. Luvassa on myös afganistanilaista ja albanialaista tanssia ja muotia.

Tapahtumassa voi myös lahjoittaa itselle tarpeettomia urheiluvälineitä. Vanhat ja hyväkuntoiset välineet otetaan ilolla vastaan, ja ne voi jättää Vaaka ry:n kojulle ja peräkärryyn.

- Urheiluvälineiden tulisi olla ehjiä, puhtaita ja siistejä. Kaikki välineet lahjoitetaan avun tarpeessa oleville lapsille.

Turun Mahdollisuuksien tori kävelykadulla 26.5 klo 11-17.