Viihde

Minusta kuningatar, äiskästä prinsessa!

TS/Veikko Wahlroos<br />Henni-Liisa Stam (vas.) kisaili yhdessä äitinsä Eija-Liisa Stam-Lehmusvuoren kanssa Raision pitkän maratontorstain semifinaalissa.
TS/Veikko Wahlroos
Henni-Liisa Stam (vas.) kisaili yhdessä äitinsä Eija-Liisa Stam-Lehmusvuoren kanssa Raision pitkän maratontorstain semifinaalissa.

JUKKA SAARINEN

Seitsemän kertaa Raision semifinaaleissa ollut Henni-Liisan äiti Eija-Liisa Stam-Lehmusvuori ,45, vapisi lähinnä onnesta, kun hänen ikioma peppityttärensä nousi samalle estradille tavoittelemaan tangon kuninkaallista kruunua...

- Tavoitehan on se, että minusta tulee kuningatar ja äiskästä prinsessa, Henni-Liisa nauraa.

Eija-Liisa työskentelee ala-asteen luokanopettajana Vantaalla.

- Kovasti olen aina halunnut iskelmätähdeksi.

Juuri 19 vuotta täyttänyt Henni-Liisa on kaksivuotiaasta saakka pyörinyt äidin mukana erilaisissa laulutapahtumissa. Yhdessä on esiinnytty niin pienissä kuin isommissakin kekkereissä.

Henni-Liisan laulajanura lähti liikkeelle jo yli kymmenen vuotta sitten, kun hän oli mukana lastenlaulukilpailu Karusellissa. Siitä hän pääsi keikkailemaan The Kids -yhtyeen kanssa ja tohelsi Suomen Peppi Pitkätossuna vuosina 1997-1999.

Asukoodia kevennettiin

Raision maratontorstaissa nähtiin ja kuultiin monenlaisia tulkintoja perinteisistä suomalaistangoista. Tänä vuonna tunnelmaa kevensi se, että pukeutumiskoodia karsintakisaan oli kevennetty. Enää ei tarvinnut esiintyä tiukassa tummassa tai silkkisessä iltapuvussa. Muutoksella haettiin trendikästä, kesänkevyttä ilmettä. Aika moni oli löytänyt siitäkin oman tyylinsä, mutta kovin moni astui estradille farkuissa ja t-paidassa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Turkulaiset olivat Raisiossa hyvällä, näkyvällä ja rennolla mielellä. Kovimmat kannattajajoukot oli liikkeelle saanut kokkauksenkin taitava Janiina Lehtonen . Janiinan tiimillä oli yllä omat punaiset t-paidat, ja siniristiliput liehuen tehtiin kisanumero kaikille selväksi.

-Pienenä katsoin telkkarista tangoja ja tuumasin, että tuonne! Nyt olen puolentoistavuotiaan Lindan äiti, ja hän jo puolestaan laulaa ja tanssii niin, että...

Näin sanoo turkulainen viihteen monitoiminainen Tanja Sundell , joka innostuu taivuttelemaan tangoa laitilalaisen leipurin, nyt voittoa hakevan tuplaprinssi Rami Rafaelin kanssa.

- Kiva juttu, että nyt on saanut valita hieman vapaampia asuja, Tanja tuumaa.

Kokemusta ja uusia kasvoja

Raision semifinaalin ja koko tangokisan kovimpiin ennakkosuosikkeihin kuuluva kontiolahtelainen prinsessa Jenna Bågeberg , 18, on saanut uuden laulunopettajansa myötä uusia vinkkejä tulkintaansa.

- Lauluja on käyty entistä enemmän läpi. Kohta saan valkolakin, ja siviiliammatiksi olen kaavaillut ala-asteen luokanopettajan virkaa. Tai siis ennen sitä sitä tangokuningattaren tehtävää...

Tamperelainen Seinäjoen kävijä Mervi Koponen on talven aikana tehnyt paljon teatterityötä. Komediateatterissa on lauluosia riittänyt.

- Tietenkin viime vuosi oli pettymys, mutta nyt ollaan liikkeellä uudella innolla, itämaiseen ilmeeseen sonnustautunut kolmekymppinen psykiatrian sairaanhoitaja ja automaatioasentaja sekä näyttelijä ja laulaja Mervi Koponen sanoo.

Kuningas Saska Helmikallion jalanjäljille lähtenyt 19-vuotias Raision ensikertalainen Nino Nyman Kouvolasta oli kokemuksestaan innostunut. - Tämä on sitä, mitä haluan ja osaan tehdä.

Ninolla on monia kovia kilpakumppaneita, ihan samassa äänenvärilajissakin. Raision estradille asteli näet upeasti laulava Marko Lundberg , jonka setä Taisto Tammi herättää yhä kaikissa tangojen ystävissä suurta kunnioitusta.

Raision semifinaali osoitti, että uusia nuoria lupaavia laulajia on tulossa. Kannattaa laittaa muistiin vaikkapa espoolainen 26-vuotias rahoitusneuvoja Heidi Ruuska , helsinkiläinen parikymppinen Sanna Jääskeläinen ja vaikkapa 19-vuotias ylitorniolainen Sanna Keskitalo.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Vuoden 1989 moottoripyöräilevä tangoprinsessa Tarja Lunnas poikkesi myös Raision tangotapahtumaan julkistamaan uusinta pitkäsoittoaan. Jo kymmenen kiekkoa julkaisseen Tarjan albumin uudet biisit on säveltänyt turkulainen monitoimitaiteilija Pepe Gonzalez , jonka tangosävellys Niin vaarallista on yltänyt Seinäjoen uusien tangojen sävellys- ja sanoituskisassa jo 12 parhaan joukkoon.

TS/Veikko Wahlroos<br />Kouvolalainen Nino Nyman sai parasta kannustusta siskoltaan Diana Hedmanilta.
TS/Veikko Wahlroos<br />Tänä vuonna tangokisat väliin jättänyt tamperelainen prinsessa Hanna Talikainen (oik.) kannusti Raisiossa prinsessaystäväänsä Jenna Bågebergia.
TS/Veikko Wahlroos<br />Turkulaisen Janiina Lehtosen (kesk.) kannustusjoukot pitivät yllä juhlatunnelmaa.
TS/Veikko Wahlroos