Kossu-pullon ilme uusiksi

TS/
TS/

MARJA SALEVA

Koskenkorva uusii ulkomuotonsa ensi syyskuun alusta.

  Peltomaisema poistuu viinapullon kyljestä, ja tilalle tulee Kalevalan miesten sormenjäljin koristeltu etiketti.

Vodkapullo muuttuu vielä enemmän. Etiketti on lähes samannäköinen kuin viinapullossa, mutta lisäksi pullon muoto muuttuu kokonaan.

Koskenkorva-viina on suomalaisille vodkaa tutumpi tuote, sillä viina on suunnattu pääasiassa kotimaiseen käyttöön. Vodka on vientituote, mutta juomaa saa myös Alkon hyllyiltä. Tällä hetkellä vodkaa myydään sinisin etiketein varustetuissa pulloissa.

Syynä muodonmuutokseen on hinku ulkomaille. Koskenkorva-vodka aikoo valloittaa uusia markkinoita lähinnä Keski-Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa nykyistä pyöreämmistä pulloissa. Samalla koko tuoteperhe uudistuu.

Uuden pullon muotoilussa luotettiin brittiläiseen Design Bridge -suunnittelutoimistoon. Ulkomaalainen firma päästettiin ensi kertaa suunnittelemaan Koskenkorva-pulloja - ja tarkoituksella.

- Suomesta on vaikea löytää ketään, joka pystyy katsomaan tavaramerkkiä objektiivisesti. Monella on niin vahva tunneside Koskenkorvaan. Ulkomaalainen yritys pystyy katsomaan tuotetta puhtaalta pöydältä, valmistaja Altian brändijohtaja Claes Björkstén perustelee.

Vodka on pakattu nytkin eri pulloihin kuin viina. Viinaa juodaan nimekkäiden suunnittelijoiden pulloista. Alkuperäisen, puolen litran viinapullon suunnitteli Tapio Wirkkala , ja litran pullo on Harri Koskisen kädenjälkeä.

TS/
TS/