Pähkinäpensaat
täydessä kukassa

TS/Rauli Karanen<br />Pähkinäpensaan pienet kukat ovat auenneet Turun seudulla.
TS/Rauli Karanen
Pähkinäpensaan pienet kukat ovat auenneet Turun seudulla.

Turun Sanomat

Turun seudulla kasvavat pähkinäpensaat ovat tällä hetkellä täydessä kukassa. Pikkuruiset, vain muutaman millin kokoiset kukat jäävät monilta huomaamatta, mutta läheltä katsottuna punainen emikukinto on suorastaan eksoottisen kaunis.

Pähkinäpensaan kukinta-aika ei kuitenkaan ole kaikille ilo, sillä siitepölyallergiset voivat saada siitä oireita. Turun yliopiston aerobiologian yksikön mukaan Turun seudulla oireita voi nyt saada sekä lepän että pähkinäpensaan siitepölylle allergiset. Allergiset reaktiot ovatkin osalle kansaa varma merkki kevään saapumisesta.

Kaikenlaisia kevääseen liittyviä havaintoja voi kuvata ja lähettää kuvan Turun Sanomien toimitukseen. Ajassa-sivulla julkaistaan ensimmäiset havainnot kasveista, hyönteisistä ja muista kevään merkeistä. Liitä mukaan tiedot löytöpaikasta ja -ajankohdasta sekä omat yhteystietosi.

Kuvan voit lähettää mieluiten sähköpostilla osoitteeseen ts.ajassa@turunsanomat.fi (kuva jpg-muodossa). Voit myös toimittaa kuvan TS:n asiakaspalvelupisteisiin tai postittaa sen osoitteeseen TS/Ajassa PL 95, 20101 Turku.