Turkuseura runoilee ja
paseeraa kukkuloilla

Turun Sanomat

Tänä vuonna 50-vuotisjuhliaan viettävä Turkuseura kutsuu turkulaisia ensi sunnuntaina kirjailija Jarkko Laineelle omistettuun Tuoca minul Pennä. Ja Plecki. Ja papperi - musiikki- ja lausuntaesitykseen ja toukokuussa opastetuille kävelyretkille Turun kukkuloille.

Musiikinopettaja Arja Lylyn ja lausuntataitelija Riitta Vasenkarin musiikki- ja lausuntaesitys kuullaan kotiseutuyhdistyksen juhlavuoden kunniaksi vielä kerran Vanhalla Raatihuoneella sunnuntaina 1. huhtikuuta kello 15. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Turun Kulttuurikeskuksen kanssa. Luvassa on lauluja ja runoja rakkaudesta, elämästä, kuolemasta ja Turusta. Ensi-iltansa esitys sai viime lokakuussa.

Yhdessä Turun Matkailuoppaiden kanssa Turkuseura johdattaa turkulaiset toukokuussa kävelyretkille Turun kukkuloille. Perinteiseen tapaan kahden tunnin mittaisia retkiä on kolme, ja niillä tutustutaan ulkoilmassa sekä menneeseen että nykypäivään.

- Kotikaupunkimme "Suomen Rooman" seitsemästä kukkulasta esitellään kuusi, kertoo yhdistyksen toiminnanjohtaja Kristiina Syrjäsuo .

Tulp paserul Samppalinnamäe mylly juurelt Kiikartornimäkke alkaa torstaina 3. toukokuuta klo 18 Wäinö Aaltosen museon edestä Itäiseltä Rantakadulta. Kerttulimäest Ryssämäkke on vuorossa torstaina 10. toukokuuta kokoontuminen Kerttulin koulun edessä, Kaarinankatu 3, klo 18) ja Kakolamäest Pualalamäkke torstaina 24. toukokuuta klo 18 serpentiinitien päässä Linnankadulla klo 18).

Kotiseutuyhdistyksen juhlavuoden suurimmat rytinät Turun päivineen ja murrepakinakirjan julkistamisineen ovat edessä syksyllä. Pääjuhla, jossa julkaistaan muun muassa yhdistyksen 50-vuotishistoriikki, pidetään VPK:n talolla 24. lokakuuta.