Viihde

Polkupyörä huutamalla kesäkiitoon

TS/Jori Liimatainen<br />Hannu Helenius Halikosta huusi haluamansa. Meklari Markku Autio huudattaa jo seuraavaa pyörää.
TS/Jori Liimatainen
Hannu Helenius Halikosta huusi haluamansa. Meklari Markku Autio huudattaa jo seuraavaa pyörää.

SINIKKA ESKOLA

Jo hyvissä ajoin tiistaina olivat paikalle itsensä parkkeeranneet taitettavat terassituolit matkassaan kaverukset Hannu Helenius ja Aaro Leino Halikosta.

- Parikymmentä vuotta on paikalla käyty - ostetaan pyörä, jos on hyväkuntoinen ja hinta kohdallaan. Niitä voi eläkeläinen sitten ajankulukseen remontoida, he sanoivat.

Ja lähtihän tälläkin kertaa Hannun matkaan pyörä, tosin kuulemma varaosiksi.

- Ei paha, pari euroa, kaveri virnistää.

- Joskus pyörät nousevat ihan uuden veroisiin hintoihin. Innostuessaan ei aina tiedä mitä saa, pohtivat Hannu Helenius ja Aaro Leino.

- Kun ne alkaa myydä sormuksia, niin silloin me lähdetään kotia kohti, kaverukset vakuuttivat.

Kaikki fillarit kävivät kaupaksi

Polkupyöriä näytettiin etukäteen edellisviikon torstaina tunnin ajan ja paikalla piipahtikin yli 80 henkeä.

Vahtimestarit Tarja-Anneli Piippo ja Hannu Rauvola kantoivat peräjälkeen myytäviksi 44 pyörää. Ja kaikki meni. Poliisilaitoksen pihalle kertyi vähitellen väkeä sakeasti - opiskelijaa ja iäkkäämpää. Eturivissä istuville tuotiin tuoleja. Osa seurasi huutokauppaa silkasta mielenkiinnosta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Meklarina toiminut ylikonstaapeli Markku Autio teki selväksi, että kahdesta eurosta lähdetään ja korotus on vähintään kaksi euroa kerrallaan. Autio ei megafonia tarvinnut vaan kuulutti selkeästi ja kuuluvasti hinnat. Kolmas kerta ja nuija kopahti kaiteeseen. Tahti oli tiivis.

Pyörät myytiin siinä kunnossa, missä ne oli poliisilaitokselle tuotu. Hinnat pyörivät sadan euron kahta puolta, kallein huuto 190 euroa. Opiskelijoiden iloksi menopeli irtosi jopa viidellä eurolla.

- Löytötavaraahan tämä kaikki on, pääasiassa Turun alueelta ja ravintoloista. Kukaan ei ollut niitä kolmeen kuukauteen kaivannut, totesi toimistosihteeri Silja Pohjola .

Vaikka avaimia ei huutokaupassa myydäkään, Silja Pohjola toivoi, että ihmiset kävisivät niitä löytötavaratoimistosta kysymässä, kun ovat avaimensa kadottaneet. Sillä niitä on paljon.

Elämänsä ensimmäisen huudon tehnyt ja ensimmäisenä myytyä pyörää sivuun taluttanut lietolainen Seppo Kiiski tutki ostostaan hieman hämillään.

- Tyttären pojalle on tarkoitus. Onhan tässä vähän niksaamista, osaan korjailla jotain itsekin, hän toteaa reunoista murtunutta satulaa silmäillessään.

Opiskelijoille menopeliksi

Opiskelija Suvi Virta tarkasteli hankintaansa ostoksensa maksettuaan. - Edellinen huutamani pyörä pöllittiin viikon päästä. Merkin perusteella huusin tämän. Toivottavasti sillä saa ajaa pitempään, hän nauraa.

- Viisi euroa! - Ja siitä likoille pyörä, pamautti meklari Autio ja sai vähän syrjemmällä kaverinsa kanssa seisoskelleen opiskelija Veera-Kaisa Suomisen iloiselle mielelle.

- Oikeasti tämä on poikakaverille, totesi Veera-Kaisa aarrettaan silmäillessään.

- Pikkuremontti järjestyy, hän vakuutti hymyillen.

Pyöristä siirryttiin pienen tauon jälkeen kultakoruihin ja muuhun tavaraan. Yllättävän paljon oli tarjolla lastenrattaita. Myös työkaluja löytyi sekä vaatteita ja laukkuja.

Seuraava pelkästään polkupyöriin keskittyvä huutokauppa järjestetään Turussa 8. toukokuuta klo 10 Turun kihlakunnan poliisilaitoksen takapihalla. Sekalaista tavaraa myydään seuraavaksi 22. toukokuuta.

TS/Jori Liimatainen<br />Libanonilaissyntyinen Maher Abimosleh on kultaisen kantasormuksen onnellinen omistaja.
TS/Jori Liimatainen
Libanonilaissyntyinen Maher Abimosleh on kultaisen kantasormuksen onnellinen omistaja.
TS/Jori Liimatainen<br />Meklari Markku Autio tarkasteli ennakkoon huutokaupattavaksi päätyviä leikkauspihtejä.
TS/Jori Liimatainen
Meklari Markku Autio tarkasteli ennakkoon huutokaupattavaksi päätyviä leikkauspihtejä.
TS/Jori Liimatainen<br />Opiskelija Veera-Kaisa Suominen huusi viidellä eurolla pyörän poikakaverilleen.
TS/Jori Liimatainen
Opiskelija Veera-Kaisa Suominen huusi viidellä eurolla pyörän poikakaverilleen.