Bussipysäkistä muotoutui taideteos

TS/Jari Laurikko<br />Jonna Kuusisto viimeistelee vuorollaan bussipysäkkiä koristavaa maalausta. Aiheen suunnitellut Helka Ermala (takana vas.), opettaja Annukka Lindfors sekä Pauliina Himberg ja Anna Juhannusvuori seuraavat tarkkoina.
TS/Jari Laurikko
Jonna Kuusisto viimeistelee vuorollaan bussipysäkkiä koristavaa maalausta. Aiheen suunnitellut Helka Ermala (takana vas.), opettaja Annukka Lindfors sekä Pauliina Himberg ja Anna Juhannusvuori seuraavat tarkkoina.

MARIA LEHTOVAARA

Vähän ränsistyneitä, auringon ja sateen kuluttamasta oranssihtavasta vanerista tehtyjä ja erilaisin tekstein töhrittyjä linja-autopysäkkejä löytyy eri puolilta Turkua ja lähiseutuja vaikka millä mitalla. Säkyläntiellä turkulaisen Paavolan koulun edessä seisova pysäkki voikin olla uudesta ulkoasustaan ylpeä.

Pysäkkikaunokainen on nyt kaikkea muuta kuin ränsistynyt ja sotkettu. Se on värikäs ja uudesta maalista vielä kiiltävä, ja saa siitä kiittää Paavolan koulun 5.-6. luokan oppilaita, jotka osana kuvaamataidon opintojaan suunnittelivat ja toteuttivat pysäkille uuden ulkomuodon.

- Tässä seisoo suurin osa koulun oppilaista joka päivä. Pysäkki oli sutattu ja tuhrittu eikä sopinut koulun eteen ollenkaan, kertoo projektia vetänyt opettaja Annukka Lindfors .

- Tiehallinnolta saimme luvan, sanoivat, että tehkää mitä vaan, kun pysäkit ovat niin hirveitä.

Oppilaat aloittivat suunnittelun jo syksyllä, mutta maalaustyöt jäivät silloin kesken sateisten säiden takia. Nyt palapelin paloista ja kirjaimista koostuva työ on valmis ja kääntää ohiajajien päät.

- Säkylään menevät armeijapojat ja bussikuskit ainakin ovat ihmetelleet, Annukka Lindfors naureskelee.

Paavolan koulun vitosten ja kutosten yhdysluokassa toteutettavaksi valittiin kaikkien suunnitelmista Helka Ermalan työ. Helka pääsi itse spreijaamaan pysäkin seinään suunnittelemansa abc-kirjaimet.

- En ole ennen spray-maaleja käyttänyt. Se oli jännää ja aika vaikeaa, Helka myöntää ja sanoo yllättyneensä aihevalinnasta iloisesti.

- Olin ihan vau, että mun idea.

Maalaamaan ovat päässeet kaikki luokan 19 oppilasta. Kirjainten taustalle ideoitiin palapelikuvitus käytännön syistä.

Koska erivärisiä ja laatuisia maaleja oli saatu monelta taholta lahjoituksina, ei yhtenäistä taustaa olisi saatu aikaan. Jo nyt maalaaminen oli osin varsin valuvien maalien kanssa haasteellista.

Lopputulos kuitenkin tyydyttää kaikkia.

- Paljon parempi kuin vanha pysäkki, kuuluu yhteinen arvio.