Viihde

Kerttulan koulu
juhlii 75 vuottaan

TS/Jori Liimatainen<br />Raision Kerttulan koulun alakoululaiset esittivät näytellen koulunsa historian vaiheita.
TS/Jori Liimatainen
Raision Kerttulan koulun alakoululaiset esittivät näytellen koulunsa historian vaiheita.

HANNA TOIVONEN

Raisiossa sijaitseva Kerttulan koulu juhlii 75 vuoden taivaltaan tänä vuonna. Torstai-iltana vietettiin pääjuhlaa Kerttulan liikuntahallilla. Myös juhlissa nähtiin Kerttulan koulun historian vaiheita, muun muassa välituntimenoa 1940-luvulta ja Hymy-patsaan jakoa vuosisadan puolestavälistä.

- 1930-luvulla olivat hyvin samantyyppisiä asiat tärkeitä kuin nykyään, eli hyvät tavat ja niiden vaaliminen. Ne ovat arvojärjestyksessä kärkipäässä, kun vanhemmilta kysytään. On eri asia, miten nykypäivän opettajat pitävät kuria ja vuorovaikutus on erilaista, mutta perusasiat ovat silti hyvin samoja: ajan hengessä ja perinteitä kunnioittaen, tiivistää rehtori Olli Ranta .

Kerttulan koulussa on vajaa 300 oppilasta. Rannan mukaan erityisesti se on merkittävää, että koulun henkilökunta ja vanhemmat vetävät samasta köydestä.

Rannan mukaan Raision kaupunki on tehnyt hienon arvovalinnan 1990-luvulla, kun koulu on saneerattu moderniin kuntoon.

- Tila on 75 vuotta ollut sama, mutta pystymme ottamaan nykyään etäopetusyhteyttä ympäri maailmaa.

Juhlavuoden kunniaksi koulun historiasta on tehty historiikki Kerttulan koulu 1932-2006. Tuokiokuvia vuosikymmenten varrelta.

Kirjasta tehtiin sekä sähköinen että perinteinen versio. Kirjaa saa ostaa Raision kaupunginkirjaston yhteispalvelupisteestä.

Kerttulan koulun vuosiin voi tutustua sanojen lisäksi kuvien kautta Raision pääkirjaston aulassa 13.11. lähtien avautuvassa valokuvanäyttelyssä.