Viihde

Taikominen on hauskaa kun sen taitaa

TS/Jane Iltanen<br />Kymmenenvuotiaat Pirita Nieminen (vas.) ja Lotta Pulkkinen kuuluivat Pöytyän taikurikurssin tyttövähemmistöön. Taikatemput mielletään taikurimestari Maarit Tiilikaisen mukaan usein poikien harrastukseksi.
TS/Jane Iltanen
Kymmenenvuotiaat Pirita Nieminen (vas.) ja Lotta Pulkkinen kuuluivat Pöytyän taikurikurssin tyttövähemmistöön. Taikatemput mielletään taikurimestari Maarit Tiilikaisen mukaan usein poikien harrastukseksi.

JUTTA HÖGMANDER

Taikurin käsissä tavallinen valkoinen köydenpätkäkin tekee kummallisia temppuja. Yhdeksänvuotias kyröläisherra Markus Hartikka huiskauttaa köyttä ilmassa ja katso, keskelle narua ilmestyy yhtäkkiä solmu.

Taikasanoja ei tarvita, ei simsalabimiä, hokkuspokkusta eikä Timo Taikurin vanhaa kunnon ananasakäämää. Kaikki perustuu sorminäppäryyteen ja oikeaan tekniikkaan.

- Jes, nyt tuli se solmu, hihkaisee vieressä harjoitteleva Jarkko Vesterinen saatuaan omankin narunsa tottelemaan.

Ei hassumpaa, sillä Vesterisellä on takana vasta parin tunnin mittainen ura taikurina. Hartikka on harrastanut taikatemppuja aiemmin ja jopa esittänyt osaamistaan muutaman kerran kaverien synttäreillä.

- Musta tulee isona taikuri, lataa Hartikka varmana.

Pöytyän taikurikurssilla on muitakin vanhoja konkareita. Kymmenenvuotias Pirita Nieminen innostui taikuudesta kesäleirillä, jossa taikurimestari Maarit Tiilikainen kävi opettamassa lapsille niksejään.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Osa tempuista on siksi jo tuttuja, mutta se ei liiemmälti haittaa. Kupit ja pallot tekevät mitä Nieminen tahtoo, ja se lienee pääasia.

Kurssit täyttyivät hetkessä Pöytyällä

Pöytyä taitaa olla oikea tulevien taikureiden tyyssija, sillä kiinnostus Tiilikaisen taikurikurssia kohtaan oli niin suurta, että yhden sijasta viikonloppuna piti järjestää kaksi kurssia. Molemmat olivat täynnä jo kuukautta ennen h-hetkeä.

- Varasijoillekin jäätiin vielä, kertoo koulunkäyntiavustaja Eija-Leena Tammisto .

Tiilikaisen mukaan taikatemput ovat kovassa huudossa muuallakin. Pöytyä oli viimeinen etappi taikurimestarin kahden viikon kurssiturneella, joka ulottui Varsinais-Suomesta Pohjanmaalle asti.

Taikurikurssi on monelle elämysten päivä, josta jää käteen muutamia hauskoja temppuja. Lapsikatraaseen mahtuu kuitenkin välillä luonnonlahjakkuuksia, joita Tiilikainen koettaa houkutella jatkamaan.

- Harvastahan taikuri tulee. Ammattilaisia on Suomessa kymmenestä viiteentoista. Mutta on tämä mukava harrastusmuoto, Tiilikainen toteaa.

Temppujen tekninen hallitseminen ei välttämättä ole vaikeaa, mutta täysipainoinen esitys vaatii jo enemmän.

- Tekninen osuus on kymmenen prosenttia taikurishow'sta, loput yhdeksänkymmentä esiintymistä ja karismaa, painottaa Tiilikainen.

TS/Jane Iltanen<br />Markus Hartikka ja Kaisa Pauna oppivat taikurikurssilla kiepauttamaan köyteen ilmassa solmun. Hartikka mielii isona taikuriksi.
TS/Jane Iltanen
Markus Hartikka ja Kaisa Pauna oppivat taikurikurssilla kiepauttamaan köyteen ilmassa solmun. Hartikka mielii isona taikuriksi.