Viihde

Tulevat tähdet hehkuvat Vimmassa

TS/Jane Iltanen<br />Half Apple käynnisti laulaja-kitaristinsa Santeri Palkivaaran johdolla tämänvuotisen Turku bandstand juniorin.
TS/Jane Iltanen
Half Apple käynnisti laulaja-kitaristinsa Santeri Palkivaaran johdolla tämänvuotisen Turku bandstand juniorin.

HANNA NUMMILA

Värivalot vilkkuvat, savua kiemurtelee esiintymislavalla ja kaiuttimista vyöryy saliin sähkökitaran säröä. Nyt kolmatta kertaa järjestettävä Turku bandstand junior täyttää uuden taide- ja toimintatalo Vimman kunnon konserttimeiningillä, vaikka estradilla on vasta muusikonuraansa aloittelevia bändejä. Keskiviikosta lauantaihin jatkuva Turun nuorisoasiainkeskuksen järjestämä bändikatselmus tuo lavalle kaikkiaan 25 uutta nuorien soittajien kokoonpanoa.

- Kyseessä ei ole kilpailu, eikä yhtyeitä laiteta paremmuusjärjestykseen. He saavat viikon kuluessa esiintymisestään kirjallisen arvostelun raadilta, tapahtuman koordinaattori Jaakko Malmberg kertoo.

Tapahtuma on rajattu erityisesti nuorille esiintyjille, joten bändin kokoonpanosta kolmen neljäsosan tulee olla alle 18-vuotiaita.

- Haluamme tarjota uusille yrittäjille mahdollisuuden kokeilla taitojaan hyvissä puitteissa ja oikean yleisön edessä, Malmberg tiivistää.

Väkeä onkin kiitettävästi paikalla jo keskiviikkoiltana. Satakunta nuorta on kerääntynyt katsomaan kuutta illan aikana esiintyvää bändiä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Basso ei kestänyt menossa mukana

Jokaiselle yhtyeelle on varattu aikaa kahden kappaleen esittämiseen. Ne soitetaan omilla soittimilla, ainoastaan rumpusetti on talon puolesta. Pieni soundcheck on siis paikallaan aina ennen uuden bändin esiintymistä.

- Pistä tää kakkosmikkikin päälle, että mä voin huutaa taustat, raitapaitainen basisti Niklas Itänen huikkaa tekniikan miehille.

Siirtyminen sujuu juohevasti, ja pienten säätöjen jälkeen illan toinen bändi, South of kebab, on valmiina aloittamaan. Turkulainen kolmen nuoren miehen yhtye esittää omaa tuotantoaan, raskasta rokkia.

Esiintyjillä on hevimiesten elkeet hallussa, villi tukanpyöritys saa katsojat hurraamaan.

- Kiitos, ja sori jos bassoa ei oikein kuulunut enää tuon toisen biisin lopussa. Innostuin soittamisesta niin, että polkaisin mun pedaalin irti puolivälissä, basisti pokkaa virnistellen.

"Lisää tällaisia tapahtumia"

Lavalla on tänä vuonna pelkkiä poikabändejä, mutta yleisössä tyttöjä on senkin edestä. Ella Suominen , 15, Henriikka Lehtonen , 15 ja Anni Erlin , 15 ovat tulleet paikalle katsomaan oman koulun poikia.

- Kyllä tuolla lavalla olijoista varmaan puolet on tuttuja, samoin täällä yleisön joukossa tulee vähän väliä tuttu naama vastaan, Topeliuksen koulussa opiskelevat tytöt kertovat.

Neitokaisten erityinen suosikki on ensimmäiselle esiintymisvuorolle arvottu Half Apple.

- Kyllä tosi hyvältä kuulostivat, ne ovat paljon parantaneet viime vuodesta, Anni arvioi.

- Sama juttu monen muunkin kohdalla. Hauskaa, että eron huomaa ja kuulee, miten poikien soittotaito on kehittynyt, Henriikka jatkaa.

Tytöt kertovat käyvänsä mielellään konserteissa ja harmittelevat, että niitä niin monesti järjestetään vain täysi-ikäisille sallituissa paikoissa.

- Ei voi muuta toivoa kuin lisää tällaisia tapahtumia, Ella huomauttaa.

Viime tingan biisivalinnat

Takahuoneessa kolmannen esiintymisvuoron saanut Zeros on the wall virittelee soittimiaan ja miettii tulevaa keikkaa. Viiden nuoren miehen bändi on juuri saanut päätettyä pian esitettävät kappaleet.

- Tänään taitaa olla jonkinlainen you-päivä, valitsimme biiseiksi Straight back to you ja For you , laulaja Sebastian Jäntti kertoo.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Hardcore-rokiksi musiikkinsa määrittelevä viisikko on soittanut tällä kokoonpanolla vasta kaksi kuukautta, mutta nuorukaiset luottavat esiintymistaitoihinsa.

- Perjantaina pitäisi soittaa TVO:lla yhdentoista biisin setti, joten tämä on hyvää lämmittelyä siihen, tuumivat he.

TS/Jane Iltanen<br />Ella Suominen, Henriikka Lehtinen ja Anni Erlin toivovat lisää alaikäisillekin sallittuja keikkoja.
TS/Jane Iltanen
Ella Suominen, Henriikka Lehtinen ja Anni Erlin toivovat lisää alaikäisillekin sallittuja keikkoja.
TS/Jane Iltanen<br />Niklas Itänen hallitsi kunnon lavameiningin.
TS/Jane Iltanen
Niklas Itänen hallitsi kunnon lavameiningin.
TS/Jane Iltanen<br />Santeri Palkivaara
TS/Jane Iltanen
Santeri Palkivaara