Oriniemen retkeilyalueesta
kasvoi monipuolinen keskus

TS/Päivi Kosonen<br />Orinimen Ulkoilualue -säätiön hallituksen sihteeri Kari Vuola (vas.) ja hallituksen puheenjohtaja Paavo Vilpo kertoivat retkeilyalueen olevan ympäri vuoden niin partiolaisten kuin ulkopuolistenkin ahkerassa käytössä.
TS/Päivi Kosonen
Orinimen Ulkoilualue -säätiön hallituksen sihteeri Kari Vuola (vas.) ja hallituksen puheenjohtaja Paavo Vilpo kertoivat retkeilyalueen olevan ympäri vuoden niin partiolaisten kuin ulkopuolistenkin ahkerassa käytössä.

ANU VÄLILÄ

Hirvensalossa, Airiston rannalla sijaitseva Oriniemen retkeilymaja täyttyi sunnuntaina entisistä ja nykyisistä partiolaisista, kutsuvieraista, musiikista, laulusta sekä juhlavista puheista, kun lähes satapäinen joukko saapui juhlistamaan turkulaisen partiolippukunta Auran Tähti Poikien käytössä olevan retkeily- ja leirialueen sekä Oriniemen Ulkoilualue -säätiön 50-vuotista taivalta.

Oriniemeen alettiin puuhata retkeily- ja leirialuetta puoli vuosisataa sitten - pian sen jälkeen, kun Auran Tähti Poikien piirissä syntyi haave omasta retkeilyalueesta ja majasta. Puuhamiehinä oli aktiiviuran taakseen jättäneitä partiolaisia.

- Tämä paikka on vanhojen partiolaisten kädenojennus nuoremmille sukupolville. Yli kuuden hehtaarin maa-alue on vuokrattu Turun kaupungilta, mutta alueella sijaitsevat 230 neliöinen päärakennus ja saunarakennus ovat omia, hallituksen puheenjohtaja Paavo Vilpo kertoi.

Varat retkeilymajan rakentamiseen saattiin materiaali- ja rahalahjoituksina sekä partiopoikien ovelta ovelle suorittamana reikäkorttikeräyksenä.

- Vanhan majan hirsiä kerättiin yksi sieltä toinen täältä. Vanha maja oli kooltaan pienempi ja varustetasoltaan vaatimattomampi kuin tämä nykyinen, joka rakennettiin samalle paikalle alkuperäisen majan tuhouduttua tulipalossa vuonna 1979.

Puitteet monenlaiselle toiminnalle

50 vuotta sitten Oriniemen retkeily- ja leirialue sijaitsi keskellä korpea, kaukana kaupungista. Vuosien varrella kaupunki on tullut yhä lähemmäs retkeilyaluetta, ja suurten leirien sijaan majalla järjestetään erilaisten nuorisojärjestöjen koulutustilaisuuksia ja leirikouluja.

- 1950-luvulla leirialueella järjestettiin suurempia leirejä, mutta nykyisin partiolaiset haluavat kauemmaksi leirialueesta. Alueella on puitteet monenlaiselle toiminnalle, ja tämä onkin ihanteellinen paikka järjestää esimerkiksi purjehduskoulutusta, koska paikka sijaitsee aivan meren rannalla, hallituksen sihteeri Kari Vuola totesi.

Retkeilymaja on ympäri vuoden niin partiolaisten kuin ulkopuolisten toimijoidenkin ahkerassa käytössä. Retkeilymajalla kirjataan vuosittain tuhansia käyttövuorokausia.

- Kohderyhmä ei ole juurikaan muuttunut vuosien varrella. Maja on ahkerassa käytössä lähinnä viikonloppuisin. Arkikäyttö on ollut vähäistä, mutta leirikoulut ovat tuoneet lisätoimintaa myös arkipäiviin, Vuola sanoi.

Partiolippukunta Auran Tähti Poijilla on noin 120 aktiivijäsentä.

Aloita keskustelu tästä jutustaViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.