Viihde

Talkoohenki elää Kuusjoella

TS/Päivi Palm<br />Anu Suosalo (vas.) ja Tea Tikka kuuraavat vanhan makasiininikkunat kirkkaiksi.
TS/Päivi Palm
Anu Suosalo (vas.) ja Tea Tikka kuuraavat vanhan makasiininikkunat kirkkaiksi.

PÄIVI PALM

- Märät sahanpurut olisivat nyt todella tarpeen, huokaa Hilkka Pekonen katsellessaan, kun Anu Suosalo kuuraa hiki hatussa likaista lautalattiaa.

Ollaan Kuusjoen keskustassa vanhassa viljamakasiinissa, jota pitäjäläiset kunnostavat eräänlaiseksi monitoimitaloksi.

Jyhkeän kivirakennuksen yläkertaan rakentuu museo, jonne saadaan näytteille maatalouteen liittyviä vanhoja tavaroita. Myös museoesineet puhdistetaan ja kunnostetaan.

- Suunnittelemme näyttelyä, joka rakentuisi vuodenkiertoon liittyvien ruokien ja raaka-aineiden ympärille, sanoo Anu Suosalo.

Museon alakertaan raivataan näyttelytila, jonne järjestetään vaihtuvia taidenäyttelyitä.

- Meillä on paljon tekijöitä omasta takaa. On ammattitaiteilijoita ja innokkaita harrastajia, kehuu Anu Suosalo.

Pitäjäläiset kunnostavat myös makasiinin kupeessa sijaitsevaa puistoa. Tavoitteena on tehdä todellinen keidas sekä lapsille että aikuisille.

Puistoa raivataan ja varustellaan vielä syksyn aikana. Keväällä tehdään istutuksia. Paikkakunnan omat taiteilijat Hannu Nikander ja Tea Tikka suunnittelevat puiston kalusteita. Tea Tikka sanoo tekevänsä eräänlaisen maamerkin, joka ilahduttaa autoilijoidenkin silmää..

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Lisäksi on tarkoitus panostaa valaistukseen, joka vaihtelee vuodenaikojen mukaan..

Kuusjokelaiset rakentavat hankkeitaan EU-rahan turvin. He saivat makasiinin ja puiston kunnostamiseen 60 000 euroa.

Työpajoja ja kulttuuria

Silti urakka edellyttää talkoohenkeä ja rahaa on oltava myös omasta takaa. Sunnuntaina pidetäänkin ohjelmallinen päivä, jonka aikana kerätään myös rahaa korjaustöihin. Keinot ovat perinteisiä: kahvin myyntiä, ongintaa ja arpajaisia.

- Järjestämme koko perheen puistojuhlan, johon olemme ottaneet mallia kesäisistä aurinkojuhlista, joissa lapset ovat innokkaina käyttäneet luonnon materiaaleja askartelutöissään. Niin aiomme mekin tehdä, sillä syksyllä vasta onkin tarjolla materiaaleja. On lehtiä, marjoja, siemeniä ja hedelmiä, sanoo Anu Suosalo.

Kuusjoen puistossa pyöriikin sunnuntaina aamupäivästä lähtien työpajoja, joissa askarrellaan luonnonmateriaaleista erilaisia koruja ja leikkikaluja, esimerkiksi käpylehmiä.

Iltapäivän ohjelmistossa on musiikkia ja lausuntaa.

Kuusjoen puistojuhla alkaa makasiinin tuntumassa sunnuntaina kello 11. Musiikkiesityksiä on luvassa kello 13 ja lausuntaa kello 15.