Viihde

Hunaja ja muut herkut
hurmaavat Ruokamessuilla

TS/Timo Jerkku<br />- Suomalainen hunaja on huipputuote, vakuuttaa mehiläistarhuri Aimo Nurminen Ruokamessuilla.
TS/Timo Jerkku
- Suomalainen hunaja on huipputuote, vakuuttaa mehiläistarhuri Aimo Nurminen Ruokamessuilla.

Turun Sanomat

Miltä maistuu Suomen paras hunaja? Onko laihduttajan parempi syödä pastaa kuin perunaa? Kuka nappaa vuoden 2006 Kultaisen kauhan?

Kaikki tämä ja paljon muuta makuhermoja kutkuttavaa selviää viikonloppuna Turun messu- ja kongressikeskuksessa. Yhdessä Kirjamessujen kanssa järjestettävät Ruokamessut ovat makujen karnevaali, josta löytyvät niin uusimmat ruokatrendit kuin vinkit pyttipannuvinkitkin.

Makeimmat elämykset saanee hunajatorilla, jossa on tarjolla sekä kokkaus- että linkousnäytöksiä. Vetonaulana on lasipesä, jossa mehiläiset puuhailevat. Yleisö saa lauantaina äänestää suosikkinsa kesän hunajien joukosta.

Lauantaina messuilla asettuvat vastakkain myös Suomen taitavimmat nuoret kokit, kun Turussa käydään Suomen tärkeimmäksi kokkikilpailuksi noussut Kultainen Kauha. Kisa on yleisöllekin ainutlaatuista nähtävää, liikkelle lähdetään näet altaassa uiskentelevien hummerien pyydystämisestä. Kilpailijat valmistavat ravintola-annoksen ja hieman juhlavamman kotipäivällisen, jonka raaka-aineet paljastetaan heille vain hetkeä ennen kokkauksen alkua.

Läpi viikonlopun opastavat huippukokit Antti Vahtera ja Aki Wahlman yleisöä syksyn satoon ja kalan käsittelyyn. Keittiömestari Maija Silvennoinen esittelee kaaliherkkuja.

Asiantuntijan sanaa ravitsemuksen myyteistä ja todellisuudesta pääsee kuulemaan lauantaina ja sunnuntaina, kun ravitsemustutkija Paula Hakala selvittää, mitä oikeastaan kannattaa syödä.

Ruokamessut Turun messu- ja kongressikeskuksessa 29.9.-1.10., pe-la klo 10-18 ja su klo 10-17.