Viihde

Turun Työterveystalo
juhlii 30 vuottaan

TS/Päivi Kosonen<br />Osastonhoitaja Leena Kuuskoski (vas.), vastaava lääkäri Leena Rekola, työterveyshoitaja Merja Toivonen ja muu Työterveystalon väki tarjosivat keskiviikona asiakkailleen pullakahvit.
TS/Päivi Kosonen
Osastonhoitaja Leena Kuuskoski (vas.), vastaava lääkäri Leena Rekola, työterveyshoitaja Merja Toivonen ja muu Työterveystalon väki tarjosivat keskiviikona asiakkailleen pullakahvit.

Turun Sanomat

Turun kaupungin työterveyshuolto, Turun Työterveystalo, juhlii loppuviikon 30-vuotista toimintaansa.

- Muutaman lääkärin ja työterveyshoitajan yksiköstä on kasvanut 80 ammattilaisen työpaikka, joka palvelee paitsi Turun kaupungin työntekijöitä, myös lähes tuhatta yritystä, kertoo vastaava työterveyslääkäri Leena Rekola.

Asiakkaita riittää: kaupungilla on 14 000 työntekijää ja palveluita ostavilla yrityksillä yhteensä 10 000. Päälle tulevat yrittäjät ja maanviljelijät sekä merenkulkijat.

Turun Työterveystalon toiminnassa painotetaan ennaltaehkäisevän terveyshuollon tärkeyttä, vaikka sairaanhoitoakin myydään. Tulevaisuuden suurimpia haasteita ovat sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöiden työkyvyn ylläpito ja työolojen kehittäminen. Alan työntekijät niin kunnallisella kuin yksityiselläkin puolella ovat ikääntyvää joukkoa, jonka jaksaminen raskaassa työssä vaatii erityistä huomiota.

Syntymäpäivälahjaksi Työterveystalon väki ottaisi mieluusti lisää tilaa Hämeenkatu 10:n vanhasta korkkitehtaasta. Näin saataisiin koko toiminta saman katon alle. Nyt yksiköitä on hajasijoitettu neljään paikkaan eri puolilla kaupunkia.