Viihde

"Pellit auki ja täys hööki päälle"

TS/Timo Jakonen<br />Etsintäpartio Maria Blom ja belgianpaimenkoira Sissi tutkivat puutarhaa etsiessään kadonnutta nelivarvaskilpikonna Inestä.
TS/Timo Jakonen
Etsintäpartio Maria Blom ja belgianpaimenkoira Sissi tutkivat puutarhaa etsiessään kadonnutta nelivarvaskilpikonna Inestä.

PAULA HÄTÖNEN

Turkulainen Kari "Kaki" Hautoniemi , 32, odotteli maanantaina hotellihuoneen suljetun oven takana suurta H-hetkeä eli kuljetusta ulkomaailmalta täysin eristettyyn tilaan.

Tarkoituksena on elää kolme seuraavaa kuukautta julkisuuden valvovan silmän alla Subtv:llä tänään alkavassa Big Brother -ohjelmasarjassa.

Kaki noukittiin 5 000 ilmoittautuneen joukosta kahdentoista ryhmään, joka elää kameroiden edessä ja kantaa mikrofoneja. Mikrofoni taltioi jokaisen sanan, kuiskauksenkin.

Ja joka viikko armoton katsojaraati äänestää yhden ulos ohjelmasta.

Turun Sanomien autonkuljettajana toimiva nuorimies uhkui voitonvarmuutta.

"Kun minä voitan " -meiningillä leikkiin lähteneenä hän aikoo päästä voittoisaan tulokseen olemalla vain oma itsensä.

- En minä mitään roolia aio vetää. Olen tällainen normaali hölösuu ja katson, mihin se riittää. Ystävät kovasti kannustivat lähtemään. Olin jo ekalla kerralla viime vuonna menossa, mutta vedin viime tingassa hakemukseni pois. Nyt ollaan täysillä mukana, hän hehkuttaa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

50 000 euron palkinto tietenkin houkutteli, mutta myös seikkailuja ja elämyksiä Kaki on hakemassa.

- Ja jospa poikisi vaikka jonkinlaisia työmahdollisuuksia, juontokeikkoja televisioon tai radioon tai ravintoloihin, hän kaavailee.

Pelistrategioitaan Kaki ei pahemmin paljasta. Ainoastaan sen, että olisi vielä kahden viikon kuluttua mukana.

- Ensin tietenkin tarkkaillaan vähän kanssamatkustajia ja sitten pellit auki ja täys hööki päälle. Viihdyttämässähän siellä ollaan, määrittelee mies itse elämänjaksoa, johon on nyt syöksymässä.

Karin syntymäpäiviä päästään viettämään heti ensi sunnuntaina, jolloin nuorimies täyttää 33.

Romanssikin sopisi kuvaan

Kun samassa tilassa elelee kuusi nuorta miestä ja naista, epäilemättä syntyy myös sukupuolten välisiä jännitteitä. Kaki ei pahastuisi romanssistakaan, mutta kieltää silti olevansa vaimoa etsimässä. Sinkkuna kahden python-käärmeen kanssa elävän miehen tulevalta kumppanilta vaaditaan todellisia extremetaitoja.

Ohjelman takia varsinaisesta leipätyöstään palkattomalla lomalla oleva Kaki on saanut työnantajaltaan lupauksen paluusta vakituiseen työpaikkaansa takaisin.

Itseluottamusta uhkuva Kaki miettii jo, mihin voittorahat sijoittaisi.

- Teen ainakin pitkähkön ulkomaan matkan johonkin eksoottiseen paikkaan Meksikon tai Etelä-Amerikan suunnalle tai vaikka hiljentymään Himalajalle. Ei sitä koskaan tiedä. Kyllä tällainen suulaskin kaveri joskus voi hiljentyä, hän ilveilee ja muistuttaa, että elämä käärmeiden kanssa opettaa myös rauhallisuutta.

Paluuta arkeen hän ei kolmen kuukauden eristyksen jälkeen pelkää.

Tosin innokasta penkkiurheilijaa hiukan mietityttää, missähän tilanteessa Tepsi silloin joulun aikoihin mahtaa olla. Porukka nimittäin ei saa seurata myöskään tiedotusvälineitä.

TS/Markku Ojala<br />Kari Hautoniemi odotteli suu virneessä ja itsevarmuutta uhkuen oman suuren seikkailunsa alkua tänään käynnistyvässä Big Brother -ohjelmassa.
TS/Markku Ojala
Kari Hautoniemi odotteli suu virneessä ja itsevarmuutta uhkuen oman suuren seikkailunsa alkua tänään käynnistyvässä Big Brother -ohjelmassa.