Viihde

Hyvän mielen taiteilija maalaa taas

TS/Eeva Suojanen<br />Maila Järvisen tauluissa on aina eläimiä, enkelit tulevat niihin aina silloin tällöin.
TS/Eeva Suojanen
Maila Järvisen tauluissa on aina eläimiä, enkelit tulevat niihin aina silloin tällöin.

Eeva Suojanen

- Kesällä en ole voinut maalata yhtään, huokailin vain, mutta nyt taas työt alkavat sujua, iloitsee somerolainen taidemaalari Maila Järvinen . Sopivien maalaussäitten tultua punaketut ovat alkaneet viekkaasti hiiviskellä mielen nurkissa, ja odottavat jo kankaalle pääsyä.

Maalaussäitä ovat odottaneet myös Mailan taiteen ystävät. Hänen töitänsä on parhaillaan näytteillä "Penan galleriassa" eli Forssan seudun Puhelimen toimitalon käytävillä ja ruokalassa.

- Todella menevä näyttely, myhäilee näyttelyisäntä Pentti Sarkula . - Töitä on toistakymmentä, ja ensimmäisen viikon aikana kaikki varattiin. Ensimmäinen kerta näyttelyiden kymmenvuotisessa historiassa.

Mailan näyttelystä iloitsevat muutkin puhelinlaitoksen työntekijät, jotka päivittäin katselevat tauluja työpaikkansa seinillä. Aiheet ja tekotapa ovat sellaiset, että maalauksista tulee hyvälle mielelle.

Hyvän mielen taiteilijan uusin aalto on majakat ja meri, tietysti lintuineen ja kaloineen. Eläimet ovat aina olleet hänen aiheinaan: lintujen ja kalojen lisäksi ketut, jänikset, lehmät ja hevoset. Eivät ne kuitenkaan pelkkiä eläimiä ole, vaan niillä on inhimillisiä ominaisuuksia tai lempeitä viestejä ihmisille.

Mailan tunnetuimmat hahmot ovat lehmä ja eukko, jotka levittävät hyvää mieltä myös Unicefin postikortissa. Myöhemmin ehkä järjestön "palvelukseen" astuvat myös vuohi ja ukko, niin ainakin taiteilija itse toivoo.

Maila Järvisen maalauksia Forssan seudun Puhelimen tiloissa (Viksbergintie 1) ma-pe klo 9-16. Näyttely avoinna 14.9. asti.