Viihde

Anders Wiklöfin
amfiteatteri sai syntymäpäiväkasteen

TS/<br />Kaikkien aikojen rapukestit ehtivät juuri alkaa, kun mereltä hyökkäsi ukkonen salamoineen juhlakansan kimppuun. Rankkasade puolestaan piti huolen siitä, että vesilaseja ei tarvinnut hetkeen täyttää.
TS/
Kaikkien aikojen rapukestit ehtivät juuri alkaa, kun mereltä hyökkäsi ukkonen salamoineen juhlakansan kimppuun. Rankkasade puolestaan piti huolen siitä, että vesilaseja ei tarvinnut hetkeen täyttää.

JAMIE NIEMINEN

Jotkut miljonäärit kätkevät pennosensa kiven alle. Toiset taas, kuten maarianhaminalainen kauppaneuvos Anders Wiklöf , käyttävät rahojaan kanssaihmistensä iloksi. Viimeisin ihastuksen aihe on amfiteatteri, jonka Wiklöf rakennutti kesäpaikkaansa Ahvenanmaan ulkosaaristoon. Perjantaina areena vihittiin käyttöön 800 vieraan voimin isännän 60-vuotissyntymäpäivän kunniaksi.

Lähes 2 000-paikkainen areena on aivan uskomaton paikka. Vasta parinkymmenen metrin päässä luonnonkivimuurista tajuaa, että muurin takana kaartuu taivaanharmaa katos. Kun ympärille istutetut tuhannet ruusupensaat kasvavat muutaman vuoden kuluttua ovat kasvaneet täyteen mittaansa, ainutlaatuinen rakennelma tulee jäämään kokonaan ruusujen peittoon.

Sisäpuolella on tenniskentän kokoinen areena, jota ympäröväti katsomossa punaiseen graniittiin sointuvat lämpöistuimet. Yhdelle sivustalle on sijoitettu esiintymislava mahtavine äänentoistolaitteineen. Musiikki täyttää avonaisen areenan niin täydellisesti, että kelpaa kenen tahansa maailmantähden mennä sinne laulamaan.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tauoton sade ei tunnelmaa latistanut

Anders Wiklöf järjesti vierailleen ikimuistoiset juhlat, johon sään haltijatkin halusivat osallistua. Tuskin alkupaloina tarjotut ravut oli syöty, kun sormille saatiin huuhteluvettä suoraan taivaalta.

Tervetulopuheen pitänyt Lasse Wiklöf tunnusti, että pikkuveli oli koko viikon surrut ihanaa kesäsäätä todeten, että ilma on niin hyvä, että se voi tulla vain huonommaksi.

Ennustus osui oikeaan.

Illan mittaan areenalla välähtelikin enemmän oikeita salamia kuin salamavaloja konsanaan. Ukkonen malttoi sentään kuunnella tilaisuuden alussa esitettyä Suvivirttä, jonka sävelin Wiklöfin pojat muistivat vanhempiaan.

Ja vaikka sade ei loppuillasta enää tauonnut, ei ollut katkoja tarjoilussakaan. Vieraat siirtyivät rauhallisesti pöytien äärestä katsomon suojaan syömään ja seurustelemaan.

Sanotaan, että se tietää onnea, kun häissä sataa. Tällä periaatteella Anders Wiklöfin areenalla tulee olemaan ylenpalttisesti onnea.

Amfiteatterin ihmerakentajat

Syntymäpäiväsankari oli varmasti illan onnellisin mies. Hän kiitti erityisen lämpimästi areenan suunnittelijaa, arkkitehti Folke Wickströmiä ja sen rakentajia Antti Kuitusta ja hänen ihmemiehiään, jotka muuttivat paljaan kallion lyhyessä ajassa prinsessa Ruususen tennistentäksi.

Kallioon louhittu Amfiteatteri on Euroopan ja kenties koko maailman mittapuun mukaan ainutlaatuinen projekti, joka rakennusvaiheen alusta asti kiehtoi tekijöitään siinä määrin, että jokainen "kymmenen minuutin pikku palaveri" venyi huomaamatta vähintään kaksituntiseksi, kunnes herrojen puhelimet alkoivat soida ja rouvat kysellä areenan arvoituksiin uppoutuneiden herrojen perään.

Rakennustyö kesti vuoden päivät. Tästä syystä päivänsankari muisti kiittää myös mökkinaapureitaan järsöläisiä, jotka olivat koko talven joutuneet kestämään rakennustyön pauketta.

Andersuddiin oli saapunut vieraita aina Suomenlahden, Ahvenanmeren ja Atlantin takaa.

Pääpöydässä Anders ja Rita Wiklöfin lähimpinä istuivat Björn ja Patricia Borg ja Christoffer ja Rakel Taxell .

Loput vieraat löytyvät Kuka kukin on -kirjasta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy
TS/
TS/
TS/<br />Kunniavieras Björn Borg osoittaa suosiotaan toiselle ruotsalaistähdelle, Martin Stenmarkille, joka edusti Ruotsia Euroviisuissa toissa vuonna.
TS/
Kunniavieras Björn Borg osoittaa suosiotaan toiselle ruotsalaistähdelle, Martin Stenmarkille, joka edusti Ruotsia Euroviisuissa toissa vuonna.
TS/<br />Anders Wiklöf toivoi parasta mutta varautui pahimpaan. Vieraille jaettiin alkupaloina myös sadetakit.
TS/
Anders Wiklöf toivoi parasta mutta varautui pahimpaan. Vieraille jaettiin alkupaloina myös sadetakit.

Lue myös nämä yhteistyö­kumppanimme artikkelit