Viihde

Tampereesta tehtiin tuhti tangokaupunki

TS/Veikko Wahlroos<br />Onnelliset tangokuninkaalliset Elina Vettenranta ja Marko Lämsä skoolasivat samppanjalla voittonsa kunniaksi.
TS/Veikko Wahlroos
Onnelliset tangokuninkaalliset Elina Vettenranta ja Marko Lämsä skoolasivat samppanjalla voittonsa kunniaksi.

JUKKA SAARINEN

- Aamupuurolla aloitin finaalipäivän ja hyvällä mielellä lähdin kisaan, sanoo 78,5 pistettä kerännyt uusi kuningas Marko Lämsä.

Ikaalisten artistikoulun kasvatti Marko on napannut Seinäjoelta jo kahdesti aikaisemmin prinssin tittelin. Nyt kruunu kirkastui tuomariäänien perusteella. Erilaisia liikuntalajeja harrastava Marko hallitsee tangon lisäksi erityisen hyvin myös rokkipohjaisen menon ja mies on ehtinyt tulla kuuluisaksi jo muun muassa notkeasta elvislantiostaan.

Porista yhdeksän vuotta sitten Tampereelle muuttanut uusi kuningatar 36-vuotias Elina Vettenranta ihastutti lauantain finaalissa paitsi upealla korkealla sopraanoäänellään myös Jukka Rintalan suunnittelemalla tyylikkäällä esiintymisasulla. Vaatesunnittelijan ammatin omaava einimäinen Elina keräsi pisteitä yhteensä 79. Hän on naimisissa, mutta on valmis heittäytymään täysillä kuningattaren vaativaan ammattiin.

Koko kisan kuopus, toiseksi prinsessaksi valittu 17-vuotias kontiolahtelainen lukiolainen Jenna Bågeberg on valmis myös kantamaan kunnialla nuoresta iästään huolimatta prinsessan kruunua, sillä hänellä on kokemusta jo muutaman vuoden keikkailusta. Jennan vahvin valtti on omaperäisessä ja rohkeassa tulkinnassa. Bluesista innostunut Jenna tahtoisi tuoda myös sellaisia sävyjä iskelmäuralleen, joka nyt todennäköisesti aukesi jo prinsessan tittelin saavuttamisella.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Yleisösuosikit kakkosiksi

Aurinkoiselle ja sympaattiselle, Katri Helenan manttelinperijäksi sopivalle 24-vuotiaalle Hanna Talikaiselle toisen kerran peräkkäin tullut prinsessatitteli oli selvä tappio.

  Perjantai-iltana hänet valittiin jo telkkarinkatsojien suosikiksi, ja ennakkosuosikin viittaa hän ehti kantaa jo viime vuoden prinsessan tittelistä lähtien.

Avoliitossa elävä Hanna on viiden vuoden takainen ylioppilas, jolla on takana seitsemän vuotta lauluopintoja Jämsän musiikkiopistossa. Instrumenteista mieluisin on haitari.

Miesten sarjassa selvästi kakkoseksi jäänyt yleisön suosikki, tuusulalainen Jarno Grönholm, 21, takelteli vielä perjantaina finaalin karsinnassa, mutta veti lauantain esityksensä aivan upeasti. Kahdesti aikaisemmin semifinaalissa Raisiossa asti nähty Grönholm ei taatusti tyydy kopistelemaan Lämsän kannoilla, vaan hakee todennäköisesti kruunuunsa kirkastusta vuoden kuluttua.

Miestan sarjassa toiseksi prinssiksi valittu kuopiolainen, kohta Turkuun muuttava Jarno Itkonen ,20, on myös ollut pari kertaa aikaisemmin Raision semifinaaleissa. Erityisesti telkkariesiintymisen hienosti hallitsevalla Jarnolla on vielä tehtävää kokemuksen hankkimisessa tangokuninkaan kruunun tavoittamiseksi.

Lauantai-illan finaalin yhteydessä jaettiin myös järjestyksessään kolmas Tango Finlandia -palkinto. Sen sai somasti pyöristynyt, vuoden 1989 tangokuningatar Arja Koriseva.

Seinäjoen hellepätsi keräsi perjantaina ja lauantaina yleisöä enemmän kuin moniin vuosiin. Toimitusjohtaja Ari-Pekka Kuismin sanoo, että jo nyt ryhdytään miettimään uudistuksia ensi vuoden tapahtumaa varten.

- Kilpailun valintamenettely arvioidaan uudelleen. Karsintakierroksia saatetaan vähentää ja mietinnän alla on myös Raision semifinaalin pitkän torstaipäivän kehittäminen. Myös tapahtuman televisioinnin uudistustoimet tulevat mietintään.

MTV3:n tuottaja Hanna Myller sanoo, että tangotapahtumalla on oma uskollinen katsojakuntansa ja katsojien määrä on vaihdellut viime vuosina 650 000-800 000 katsojaan.

TS/Veikko Wahlroos<br />Valtaistuimellaan istuvien tangokuningatar Elina Vettenrannan ja tangokuningas Marko Lämsän takana hymyilevät prinsessat ja prinssit Hanna Talikainen (vas.), Jarno Itkonen, Jenna Bågeberg ja Jarno Grönholm.
TS/Veikko Wahlroos
Valtaistuimellaan istuvien tangokuningatar Elina Vettenrannan ja tangokuningas Marko Lämsän takana hymyilevät prinsessat ja prinssit Hanna Talikainen (vas.), Jarno Itkonen, Jenna Bågeberg ja Jarno Grönholm.