Viihde

Oprin ilot ja surut Säkylän Katismaalla

TS/Jorma Pihlava<br />Vuoteella istuva evakkovanhus Opri eli Anne Vuorio kohtaa joukon erilaisia ihmisiä iloineen ja suruineen. Tässä hän kuuntelee Elina Henttisen (vas.), Marja Simulan, Taisto Nurmisen ja Juhani Pokkisen touhuamista.
TS/Jorma Pihlava
Vuoteella istuva evakkovanhus Opri eli Anne Vuorio kohtaa joukon erilaisia ihmisiä iloineen ja suruineen. Tässä hän kuuntelee Elina Henttisen (vas.), Marja Simulan, Taisto Nurmisen ja Juhani Pokkisen touhuamista.

JORMA PIHLAVA

Rykmentin murheenkryynillä 15 vuotta sitten aloittanut Säkylän harrastajateatteri lähtee juhlakesäänsä Katismaan kesäteatterissa lämminhenkisellä komedialla Opri .

Kyllikki Mäntylän vuonna 1953 julkaisema Opri, jonka Edvin Laine ohjasi tuoreeltaan elokuvaksikin, kuuluu kesäteatterien perinteisiin valintoihin ja on säkyläläisille tuttu kappale teatterin toiselta esityskesältä.

Kokemus oli mieluisa sekä esittäjille että yleisölle.

- Tämä on ollut näytelmistämme haastavin. Sitä on myös pyydetty uudelleen, Anne Vuorio perustelee valintaa.

Opri valittiin myös siksi, että se sisälsi myös oikean sanoman eikä pelkkää kohellusta.

Näytelmän Opri on varttuneeseen ikään ehtinyt karjalaisevakko, joka päätyy kunnalliskotiin. Tarina kertoo Oprin elämänvaiheista ja elämästä kunnalliskodissa erilaisten ihmisten parissa iloineen ja suruineen.

Jos on Oprin paikoin vaikea ymmärtää sekalaisen seurakunnan aivoituksia, niin eivät hänen omat karjalaiset tapansakaan kovin helposti sula kanssa-asujien mielissä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kyllikki Mäntylä hallitsi Sortavalan tyttönä karjalaisen mentaliteetin ja juurrutti sen tiukasti näytelmänsä päähenkilöön. Opria Katismaan kesäteatterissa esittävä Anne Vuorio sanoo, että Oprin karjalaisiin nahkoihin ja puheenparteen ei ole helppo sovittautua.

Oprin ohjaa Harri Puranen , joka oli samalla asialla myös edelliskerralla. Produktio on iso, sillä näyttämöllä liikkuu viitisentoista henkeä.

Katismaan estradilla vierailee ainakin laulavia humalaisia, tärkeilevä poliisi, nalkuttavia naishenkilöitä ja pari huru-ukon höppänää.

Aivan suomalaisen kesäteatterin normin mukaan, ja aivan kuten oikean elämän estradillakin.

Oprin ensi-ilta Katismaan kesäteatterissa sunnuntaina 2. heinäkuuta klo 14. Esityksiä päivittäin seuraavaan sunnuntaihin, elokuussa kaksi yönäytöstä.