Viihde

Itäharjun treffeillä pohditaan rakentamisen tyylejä

Turun Sanomat

Itäharju ja Nummenmäki ovat yhdessä Turun laajin puutaloalue, joka on syntynyt pääosin 1920-luvulla. Sodanjälkeiset rakentajat ovat täydentäneet sitä, kukin oman aikakautensa tyylikielellä.

Joidenkin mielestä uudisrakentamisessa pitäisi viimeiseen saakka vaalia vanhaa ilmettä. Turun kaupungin rakennusvalvontatoimistosta lupa-arkkitehti Seppo Pärnä ei ole näin jyrkällä kannalla:

- Voi olla moderniakin, kunhan soveltuu ympäristöön.

Uuden ja vanhan rinnakkaiselo rakentamisessa on teemana Turun Sanomien treffeillä, jotka pidetään huomenna lauantaina Itäharjun K-Raudassa. Treffikysymys kuuluu: Pitäisikö vanhoille puutaloalueille uusia taloja rakennettaessa noudattaa vanhaa tyyliä?

Voit vastata kysymykseen tänään Itäharjun treffeillä tai lähettää vastauksesi tekstiviestinä numeroon 16183 muodossa TS OTAKANTAA kyllä tai TS OTAKANTAA ei. Lähetys maksaa 16 senttiä. Internetissä kyselyyn voi ottaa osaa osoitteessa www.turunsanomat.fi/kotimaa.

Kyselyn tulos julkaistaan Turun Sanomissa ylihuomenna 30. huhtikuuta.

Treffivieraana K-Raudassa on kello 11-12 perinnerakentamiseen erikoistunut rakennusarkkitehti Teuvo Ranki . Turun Sanomien levikkiosaston ja toimituksen väki on treffeillä vastaamassa lehteä koskeviin kysymyksiin. Samalla otamme vastaan juttuvinkkejä, joista paras palkitaan.

Seuraavat TS-treffit järjestetään Kodin Ykkösessä 5. toukokuuta.

TS-treffit Itäharjun K-Raudassa huomenna lauantaina 29.4. klo 9-15.