Viihde

Saaga tulee taas

TS/Pasi Leino<br />Heleät naisäänet sulattavat sydämet. Eeva Hartemaa (vas.) on Saaga-yhtyeen pääsolisti, lauluntekijä, kitaristi ja pianisti. Lotta Rytkönen laulaa stemmoja.
TS/Pasi Leino
Heleät naisäänet sulattavat sydämet. Eeva Hartemaa (vas.) on Saaga-yhtyeen pääsolisti, lauluntekijä, kitaristi ja pianisti. Lotta Rytkönen laulaa stemmoja.

LAURA KORHONEN

Akustista folkrockia soittava turkulainen Saaga-yhtye palaa pitkän tauon jälkeen elävänä yleisön eteen tänä iltana.

Muun muassa DBTL Open 2004 -kisoista sekä useista klubiesiintymisistä turkulaisyleisölle tutuksi tullutta bändiä ei nähty viime vuonna keikalla ollenkaan armeija- ja ulkomaankomennusten vuoksi.

- Nyt odotus palkitaan. Tulemme esittämään uusia biisejä unohtamatta kuitenkaan aiempia yleisön suosikkikappaleita, kertoo Eeva Hartemaa , bändin solisti, kitaristi, pianisti ja lauluntekijä.

- Kuluneen vuoden aikana on ollut mahdollisuus työstää uutta materiaalia kaikessa rauhassa.

Käynnissä on myös neuvottelut ep:n ja musiikkivideon tekemisestä pienen tamperelaisen levy-yhtiön kanssa.

- Musiikkimme on kuitenkin parhaimmillaan intiimissä live-esiintymisessä, sanoo yhtyeen toinen laulaja Lotta Rytkönen .

Kuuntelun lisäksi bändi on myös katsomisen arvoinen. Neljän nuoren naisen ja yhden miehen orkesteri on soitollaan syvästi liikuttanut isojenkin miesten sydämiä kelttiläisistä aihepiireistä herkkää voimaa ammetavilla kauniilla kappaleillaan. Huilu, jousisoittimet ja heleät naisäänet ovat vaikuttava yhdistelmä, joka koskettaa hyvin monenlaista ja -ikäistä yleisöä.

- Bändin kokoonpanon vakiinnuttua olemme löytäneet tavat täydentää toisiamme, ja samalla tyylimme on hioutumassa hieman pop- ja rockvaikutteisemmaksi, Rytkönen kuvailee.

- Yhteinen innostuksemme musiikkiamme kohtaan ilmenee aiempaa vapautuneempana ja rempseämpänä meininkinä, joka varmasti välittyy myös yleisölle.

Saaga Down Townissa la 11.2. klo 22, Linnankatu 17. K-18. Liput 4 euroa. Lisätietoja: http://saaga.info