"Matkailua Loimaan seudulle,
älkää naurattako"

TS/Eeva Suojanen<br />Vihreän kolmion menestystä juhlistavat myös Kanniston kotieläintilan päivänvanhat kilikaksoset. Ulla Kaskiluoto, Tauno Suominen ja Pauli Salminen ovat matkailualueen alkuunpanijat.
TS/Eeva Suojanen
Vihreän kolmion menestystä juhlistavat myös Kanniston kotieläintilan päivänvanhat kilikaksoset. Ulla Kaskiluoto, Tauno Suominen ja Pauli Salminen ovat matkailualueen alkuunpanijat.

EEVA SUOJANEN

Kun matkailualue Vihreä kolmio kymmenen vuotta sitten perustettiin, ei siihen Turun suunnassa kauheasti uskottu. Jotkut jopa naureskelivat ajatukselle, että vilja-Suomen sydämessä ja vähävetisellä seudulla voisi syntyä matkailuelinkeinoa.

Muutama uskova kuitenkin oli: matkailusihteeri Ulla Kaskiluoto , kehittämiskeskuksen toimitusjohtaja Pauli Salminen ja maatilamatkailua jo kokeilleet Tauno Suominen Alastarolta ja Heikki Majuri Yläneeltä. He pistivät nimensä matkailun EU-hankkeen takuumiehiksi 40 000 markan henkilökohtaisella omavastuusummalla. Omavastuuta tarvittiin ensimmäiseen 5B-hankkeeseen, jolla matkailua ryhdyttiin kehittämään.

Hanke kiinnosti. Jo ensimmäisessä tilaisuudessa oli mukana 70 matkailuelinkeinosta kiinnostunutta yrittäjää ja yhdistystä. EU:iin juuri liittyneessä Suomessa maatilamatkailu nähtiin myös tärkeäksi lisäelinkeinoksi maaseudulle.

Vihreä kolmio ryhtyi järjestämään yhteistyöverkostoja, yhteismarkkinointia ja matkailuyrittäjien koulutusta. - Ei heti ryhdytty myymään matkailupaketteja, vaan rakennettiin edellytyksiä, Ulla Kaskiluoto sanoo.

Nyt ei Vihreän kolmion touhuille enää naureskella. Loimaan seutukunnassa on oltu ennakkoluulottomia edelläkävijöitä, kuten biisoni- ja strutsitilat osoittavat. Matkailupalvelujen perusta on maaseudussa, maatiloissa ja luonnossa. - Pienimittakaavaista, ei mitään teollista, Salminen sanoo.

Kanniston kotieläintilan isäntä Tauno Suominen sanoo, että maaseutumatkailussa valtteina voivat olla aidot asiat kuten puhdas vesi, puhdas ilma ja hiljaisuus.

Suominen antaa kiitosta Vihreälle kolmiolle. - Yhteistyö on pienille maaseudun yrityksille tärkeä. Yksittäin me emme olisi mitään. Nollasta täällä lähdettiin, ja nyt matkailu on vakavasti otettava työllistäjä ja leivän antaja.

Aloita keskustelu tästä jutustaViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.