Viihde

Laulukaupunki sai uuden vetäjän

TS/Päivi Palm<br />Karolina Blom haluaa lapsiyleisön tiiviisti mukaan laulujuhlien kuvioihin.
TS/Päivi Palm
Karolina Blom haluaa lapsiyleisön tiiviisti mukaan laulujuhlien kuvioihin.

PÄIVI PALM

Lasten laulukaupungin vetäjä vaihtuu Salossa. Aiemman toiminnanjohtajan Mikko Olkinuoran seuraajaksi tulee lopputyötä vaille valmis kulttuurituottaja Karolina Blom , 28. Hän on opinnoissaan erikoistunut nimenomaan lasten kulttuurikasvatukseen.

Blom aikoo luoda lapsille entistä enemmän osallistumismahdollisuuksia. Hän haluaa tiivistä vuorovaikutusta yleisön ja esiintyjien välille. Ensi kesän teemana on tanssi. Luvassa on työpajoja, joissa työskennellään yleisön silmien edessä.

- Aion myös tuoda enemmän improvisaatioharjoituksia kuvioihin, sanoo Blom, joka on vuosia vaikuttanut näkyvästi Salon teatterielämässä.

Blom ei aio kokonaan hylätä näyttelemistäänkään. Hän jatkaa free lance -pohjalla, mutta vaikenee visusti tulevista suunnitelmistaan. Ideoita kuitenkin on vireillä.

Laulukaupungin perustaja Alla Bergen on myös työssä edelleen mukana. Hän vahtii talouspäällikkönä kukkaronnyörejä. Juhlan raha-asiat ovat nykyisin vakaammalla tolalla kuin takavuosina, jolloin taloudenpito oli melkoista nuorallatanssia.

Pääpiirteissään laulukaupungin perusohjelmisto säilyy uudenkin toiminnanjohtajan aikana entisellään, mutta oman leimansa hän aikoo tapahtumaan lyödä.

- Nimenomaan teatteri näkyy tapahtumassa entistä vahvemmin, sanoo Karolina Blom.

Salon laulufestivaali on ensi kesäkuussa entistä kansainvälisempiä. Vieraita on luvassa jopa Kiinasta asti ja ehkä Intiastakin.

TS/<br />Pekka Puskan mukaan liikunnan merkitys kansanterveystyössä on lisääntynyt sitten Pohjois-Karjala-projektin aikojen.
TS/
Pekka Puskan mukaan liikunnan merkitys kansanterveystyössä on lisääntynyt sitten Pohjois-Karjala-projektin aikojen.

Luitko jo nämä?