Viihde

Lions-toimintaa Loimaalla 50 vuotta

TS/Heikki Ala-Nissilä<br />Lions-aate on näkyvästi läsnä Loimaalla 2000 perustetussa Leijonapuistossa, jonka LC Loimaan veljet kunnostivat talkoilla presidentti Juhani Heinosen johdolla.
TS/Heikki Ala-Nissilä
Lions-aate on näkyvästi läsnä Loimaalla 2000 perustetussa Leijonapuistossa, jonka LC Loimaan veljet kunnostivat talkoilla presidentti Juhani Heinosen johdolla.

HEIKKI ALA-NISSILÄ

- Lions-toiminnan muodot ovat vuosikymmenten saatossa muuttuneet, mutta sen perusperiaate, olla hyödyllinen yhteiskunnallinen toimija, ei ole muuttunut miksikään, sanoo 50-vuotisjuhlaansa viettävän Lions Club Loimaan presidentti Juhani Heinonen.

Heinosen mukaan lionsien toiminnan motivaatiosta ja hyödyllisyydestä kertoo jotain se keskustelu, jota klubissa käydään vuosittain avustusten jaosta päätettäessä. Avun tarvitsijoita löytyy aina ennakoitua enemmän.

Lions Club Loimaa on järjestyksessä 43. Suomen klubeista. Se perustettiin vain viisi vuotta sen jälkeen, kun Suomen ensimmäinen klubi. Perustajajäseniä oli 18. Heistä vielä Heikki Perho on mukana toiminnassa. Hän on Lions-ritari N:o 203 aatteen Suomeen tuoneen amerikansuomalaisen Aarne Ritarin mukaan nimetyssä ritarikunnassa.

LC Loimaa kerää varoja apua ja tukea tarvitseville sekä jakaa kiristipendejä koululaisille. Lahjoitukset jaetaan yleensä keväällä, mutta juhlavuosina, viiden vuoden välein, syntymäpäiväjuhlan yhteydessä.

Tavoitteena on ollut jakaa juhlavuoden rahastosta yhtä monta kymmentä tuhatta markkaa kuin toimintavuosia on kertynyt. Tavoitteessa on pysytty ja lauantain juhlakokouksessa jaetaan 50 000 markkaa vastaava määrä euroja. Tukea saavat Loimaan Soittokunta, Loimaan Teatteri nuorisotyöhön, Sotainvalidien Loimaan seudun osasto, Loimaan Seudun Sotaveteraanit sekä Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen Loimaan osasto.

LC Loimaan juhlapäivään kuuluu juhlakokouksen lisäksi käynti edesmenneitten veljien haudoilla Loimaalla ja Alastarolla sekä iltajuhla.