Viihde

Kaksikymppinen Auran Aallot ajassa kiinni

TS/Riitta Salmi<br />Kuulijoita Auran Aaltojen aamuihin herättelevät juontajat Sami Kuronen ja Saija Palin.
TS/Riitta Salmi
Kuulijoita Auran Aaltojen aamuihin herättelevät juontajat Sami Kuronen ja Saija Palin.

SINIKKA ESKOLA

Paikallisradio Auran Aaltojen 20-vuotissynttäreitä vietettiin tiukasti työn merkeissä syyskuun 7. päivä. Tai ei nyt ihan niinkään, sillä vanhoja konkareita kokoontui omasta halustaan vähän myöhemmin muistelemaan aikoja entisiä, kun löysivät kalentereistaan tilaa.

Ensimmäisen lähetyksen hehkua löylytti esiin Aurajoen poikki tuolloin uinut Markku Heikkilä ja joukossa nähtiin Sari Tamminen, Janne Porkka, J-P Jalo, Esa Silander, Moko Karttunen, Markku Laaksonen, Timo Ylitalo ...

Oikein videotervehdyksen tilaisuuteen lähettivät Jussu Pöyhönen ja Heikki Hilander.

- Paikalla Aboa Vetuksessa pyörähti ainakin 60 henkilöä, päätteli ohjelmapäällikkö Harri Moisio .

Keskiviikkoaamuna juontovuoronsa aamuyhdeksältä päättänyt Saija Palin on Auran Aaltojen tuore ääni ja astunut remmiin syyskuun alusta.

Saija vakuuttaa viihtyvänsä hyvin ja tottuneensa jo aikaisiin herätyksiin. Työrupeaman jälkeen hän jatkaa opiskelujen pariin Tammelan käsi- ja taideteollisen oppilaitoksen keramiikkalinjalle.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Saija Palin juontaa aamuja yhdessä kokeneen Sami Kurosen kanssa. Sama kaveri, joka teki lähetystä putkeen 50 tuntia, ja pitää nyt ennätystä nimissään.

Sami pitää työstään, sillä siinä saa vaikuttaa, millainen lähetyksestä tulee.

Kello soi aamuviideltä, mutta toisaalta kotiin pääsee iltapäivällä. Paitsi jos pelaa TPS; silloin Sami palaa illaksi ääneen studioisäntänä.

Auran Aaltojen ja radio Majakan vahvuuteen kuuluu 13 vakituista työntekijää, joista viisi kuuluu toimitukseen. Sen päälle tulevat avustajat.

Viikkopeitto on 80 000 kuulijaa.

- Kilpailu on kovaa, uudistumiskykyinen pitää olla ja tarttua alueellisiin ja paikallisiin tapahtumiin viipymättä valtakunnallisia ja ulkomaisia uutisia unohtamatta, tähdentää ohjelmapäällikkö Moisio.

- Radiomaailma on tyystin erilainen kuin Auran Aaltojen aloittaessa vuonna 1985. Valinnanvaraa on nyt 21 analogisesta radiotaajuudesta, jatkaa Moisio.