Viihde

Lilliputti-näyttelyssä
laatu korvaa määrän

TS/Jorma Pihlava<br />Lilliputtitaiteella on hintansa. Anna-Leena Haaramäen Miljoona, miljoona ruusua -teoksen hintalapussa lukee miljoona euroa. Ruusuasetelmalla on kokoa perinteisen tulitikkurasian verran.
TS/Jorma Pihlava
Lilliputtitaiteella on hintansa. Anna-Leena Haaramäen Miljoona, miljoona ruusua -teoksen hintalapussa lukee miljoona euroa. Ruusuasetelmalla on kokoa perinteisen tulitikkurasian verran.

JORMA PIHLAVA

Inspiraatioiden on täytynyt singahdella Kauttuan suunnalla rajuilmaa rankemmin, kun taiteilijayhdistys Taire on ideoinut lilliputti-näyttelynsä. Vanhaan maakellariin Kauttuan Ruukinpuistoon kootussa näyttelyssä teosten laatu korvaa määrän ja hinta on suhteutettu kääntäen verrannolliseksi kokoon. Töitä on puoli tusinaa ja niiden yhteishinta seitsennumeroinen.

Harmi tai onni, etten ole liikkeellä punaisella, mielellään tänä vuonna katsastetulla henkilöautolla. Sillä nimittäin saisi omakseen Kirsi Sarasvirran teoksen. Hinta on alhainen, sillä Anna-Leena HaaramäenMiljoona, miljoona ruusua maksaa eikä varmaankaan sattumalta miljoona euroa.

- Kävijöillä on usein hyvin hauskaa. Remakka nauru kuuluu savuhormin kautta ulos, kertoo Annette Juusela , jonka kodin ja ateljeen pihapiirissä Sepäntien varressa näyttelykellari on. Annette Juusela kuuluu Taire-ryhmään. Häneltä näyttelyssä on veistos Pat-Ruuna , ruukkimiljööseen ja entiseen patruuna-aikaan viittaava ilmiselvän suurmiehen rintakuva. Miniatyyrikokoa, kuten näyttelyn muutkin työt. Pat-Ruuna maksaa vain 14 000 euroa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Kaikki on kutistettua paitsi hinta, Juusela tiivistää näyttelyn johtoajatuksen.

Näyttely on avoinna heinäkuun loppuun. Sen jälkeen se lähtee kiertämään ties minne - ellei teoksia loppuunmyydä ennen sitä.

- Tämä suunniteltiin mittasuhteiltaan sopivan kokoiseksi. Jatkossa näyttelyä voi kierrättää vaikkapa julkisten rakennusten siivouskomeroissa. Niin kauan kierrätetään kunnes kaikki on myyty, Annette Juusela jatkaa.

Taitaa riittää töitä jälkipolvillekin?

- Eiköhän. Siinäpä heillekin riittää puuhaa, taiteilija arvelee.

Ensimmäisen kolmen viikon aikana ei ole tullut yhtään kauppaa. Taiteilijat ovat silti iloisia ja ylpeitä näyttelystään.

Vanha maakellari omaa aikaisempiakin taideperinteitä. Se on toiminut Annette Juuselan Siipirikko-galleriana, jossa taiteilija on myynyt valuvikaisia veistoksia ja grafiikan koevedoksia.