Viihde

Vielä ehtii mukaan
suurlieron etsintään

TS/Ari-Matti Ruuska<br />Tässä lepäilee yksi lierokisan tämänhetkisistä voittajasuosikeista. Kenties juuri sinun jalkojesi alla luikertelee sen päihittäjä?
TS/Ari-Matti Ruuska
Tässä lepäilee yksi lierokisan tämänhetkisistä voittajasuosikeista. Kenties juuri sinun jalkojesi alla luikertelee sen päihittäjä?

Turun seudun suurimman lieron hakukisassa on loppukirin paikka. Turun yliopiston eläinmuseo, Ajassa-sivut ja Turku TV:n Luonto-Plus etsivät yhdessä toukokuussa Turun seudulta maasta noussutta suurinta kastematoa, ja oman matonsa voi kisaan toimittaa vielä ensi viikon tiistaina.

Lieroja ottaa vastaan Turun eläinmuseon konservaattori Ari Karhilahti .

- Ilmeisesti ihmiset ovat aika heikosti kääntäneet maata, jos tähän mennessä kisaan lähettettyjen matojen määrästä jotain päättelee, Karhilahti tuumii.

Mutta vielä siis ehtii mukaan eikä puuhaan välttämättä tarvita edes lapiota.

- Tulevina öinä kannattaa hiipiä sukkasillaan nurmikolla taskulampun kanssa. Saman neliömetrin alueella voi ruohikolla loikoilla useampiakin isoja lieroja. Niistä vaan sitten nappaa lihavimman kisaan mukaan. Mutta yhtään tömistellä ei saa, etteivät madot pakene paikalta, Karhilahti ohjeistaa.

Kilpailuun osallistuva yksilö on syytä majoittaa vähintään viilipurkin kokoiseen, reiällisellä kannella varustettuun astiaan, jonne lieron seuraksi voi panna kourallisen maata ja vaikkapa muutaman kasvin lehden.

Perille toimittamisesta kannattaa sopia Karhilahden kanssa, jonka puhelimitse tavoittaa numerosta 02-3335775 ja sähköpostitse osoitteella arikar@utu.fi.

Suurimman lieron löytänyt palkitaan kesäkuun alkupuolella Turus-Ukko-vaapulla, käsintehdyllä suurkalan surmalla. Toinen samanmoinen arvotaan kaikkien matonsa palautteiden kesken.