Viihde

"Kalliolta, kukkulalta, hajotan minä talosi"

Asukkaat Irakin pääkaupungissa Bagdadissa ovat jo tottuneet siihen, että koti saattaa hetkessä muuttua epämääräiseksi kasaksi rakennusmateriaaleja. Mutta Brasilian Baghdadin asukkaille vastaava kokemus tuli suurena yllätyksenä.

Oikeusistuin oli määrännyt 100 asuntoa revittäväksi maan tasalle. Ne oli rakennuttu ilman lupaa, joten 70 asianmukaisella vyörytysaseistuksella varustettua poliisia lähti liiskaamaan torppia nurin.

Poliisit saivat työnsä tehtyä, mutta pian viranomaisille tuli ikävältä ja kiusalliselta kuulostava valitus. Sen mukaan poliisin olisi pitänyt tuhota vastaavanlainen alue kahdeksan kilometrin päässä. Nyt poliisi oli pannut matalaksi sata kotia, joita kukaan ei ollut määrännyt hävitettäväksi.

- Jos todellakin osoittautuu, että poliisit tuhosivat vääriä asuntoja, asukkaat voivat haastaa Maranhaon osavaltion tai poliisin oikeuteen, eräs viranomainen kertoo.

Vila Baghdadin asukkaat ovat valittaneet myös poliisin väkivaltaisuuksista asuntojen tuhoamisoperaation yhteydessä. Virkavalta kieltää syyllistyneensä väkivaltaan. Se sanoo vain noudattaneensa määräyksiä.