Viihde

Maahanmuuttajanaisille
Turun seudulla oma lehti

TS/Jonny Holmén<br />Päätoimittaja Hülya Kytö ylpeänä esittelee DaisyNews -lehden ensimmäisen numeron.
TS/Jonny Holmén
Päätoimittaja Hülya Kytö ylpeänä esittelee DaisyNews -lehden ensimmäisen numeron.

LASSE RAITIO

Vuonna 2002 perustettu ja keväällä 2003 virallistettu DaisyLadies on rekisteröity yhdistys, jonka tarkoituksena on toimia Turussa ja Turun seudulla asuvien maahanmuuttajanaisten henkisenä tukiverkkona ja mahdollistaa sosiaalinen kanssakäyminen etnisestä taustasta riippumatta.

Edelleen yhdistys pyrkii lähentämään kulttuureja toisiinsa ja tukemaan eri etnisten ryhmien omaa kulttuuri-identiteettiä. Yhdistyksen päämääränä on tuoda julki maahanmuuttajanaisten ajatuksia ja asioita.

Tätä päämäärää palvelemaan on nyt perustettu DaisyNews-lehti, jonka ensimmäinen numero on vastikään tullut painokoneista.

- Tulemme kirjoittamaan tärkeistä asioista mahdollisimman monella eri kielellä ja vastaamaan lukijoiden kysymyksiin heidän omalla kielellään, sanoo lehden päätoimittaja ja DaisyLadies ry:n puheenjohtaja Hülya (Hissu) Kytö .

Tällä hetkellä DaisyLadies ry:ssä on lähes 90 jäsentä 25 maasta. Jäsenkunnan joukossa puhutaan yli 20 kieltä.

Neljä kertaa vuodessa ilmestyvän DaisyNews-lehden on rahoittanut Opetushallitus ja sen painatuksen kustantaa Turun Sanomat.

- Sekä yhdistyksen että nyttemmin lehden nimessä esiintyy "daisy" eli päivänkakkara, koska olemme sitkeitä, vahvoja, osaavia naisia, aivan kuten päivänkakkarat, jotka kasvavat ja pärjäävät kaikissa olosuhteissa, jos saava tarpeeksi lämpöä ja ravintoa, Hissu Kytö sanoo.

Lehden voi tilata DaisyLadies ry:n toimistosta, joka on avoinna keskiviikkoisin klo 15-18 ja torstaisinklo 13-17 osoitteessa Linnankatu 61, 1. kerros, Turku tai puhelimitse numerosta 040-5596647. Lehti on maksuton.