Viihde

Ensi kesänä poljetaan Skandinaviamylly

SANNA SUOPANKI

Tänä vuonna neljättä kertaa järjestettävässä Myllyn pyöräily -tapahtumassa on ensi kertaa mukana 235 km pitkä Skandinaviamylly-reitti, joka kuuluu osana pohjoismaiseen Skandianavialoppet-kuntopyöräilytapahtumien sarjaan.

- Haluamme näin entisestään motivoida ihmisiä pyöräilemään kuntoilun vuoksi, Myllyn pyöräilyn isä, Kauppakeskus Myllyn toimitusjohtaja Pertti Vikkula kertoo.

Skandinavianloppet on kuntopyöräilytapahtumien sarja, johon Suomesta tähän asti on kuulunut vain Pirkan Pyöräilyn pisin 217 km matka.

Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa on kussakin maassa kaksi sarjaan kuuluvaa pyöräilytapahtumaa.

Päästäkseen osaksi sarjaa täytyy pyöräiltävän matkan olla yli 200 km pitkä. Ruotsin Vänern Runt on 550 kilometrillään sarjan pisin matka.

Skandinaviamyllyn reitti kulkee 15 varsinaissuomalaisen kunnan läpi.

- Keskimääräinen ajoaika reitille on noin 10 tuntia, Myllyn pyöräily -tapahtuman johtaja Tapani Vuorenhela arvelee.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Osallistujien pyynnöstä Myllyn pyöräily on tänä vuonna siirretty kesäkuulta elokuun loppuun, jotta huonojenkin pyöräilykelien sattuessa suomalaiset ehtivät treenata tarpeeksi.

Vikkula arvelee, että jo 500-600 harjoittelukilometrillä pystyy osallistumaan Skandinaviamyllyyn. Mutta hän muistuttaa myös tapahtuman lyhyemmistä 35 km, 75 km ja 119 km matkoista. Ensimmäistä kertaa myös rullaluistelijat ovat tervetulleita osallistumaan tapahtumaan.

Tänä vuonna Myllyn pyöräilyyn voi myös haastaa yrityksiä ja ystäviä Kauppakeskus Myllyn nettisivuilta löytyvän linkin kautta.

Vikkula haastaakin heti kaikki varsinaissuomalaiset toimittajat mukaan kuntoilemaan.

Itse hän aikoo polkea Jättimyllyn eli 119 km.

Retropyörällä ei pääse pitkälle

  Urheiluliiton kojua vastapäätä messuilta löytää hauskannäköisen polkupyörän, joka nostaa muistoja esiin lapsuudesta. Pertti Vuollet on entisöinyt eli kustomoinut pitkäpenkkisen, korkeakäyräsarvisen 1970-luvun Chopper-pyörän. Kustomointi on harrastus, joka on tutumpi vanhojen autojen ja moottoripyörien yhteydestä.

- Se on sellaista salapoliisityötä etsiä alkuperäisiä osia vanhaan pyörään, Vuollet kuvaa innostustaan kustomointiin.

Vaikka chopperpyörä on kaunis katsella, ei se pitkäpenkkisenä ole mukava ajaa.

Vuollet kertoo sen olevan tarkoitettu parin kilometrin koulu- ja kauppamatkoihin, Myllyn pyöräilyn matkoja sillä ei kannata lähteä yrittämään.

- Jos vanhan penkin tilalle vaihtaa uudenmallisen, voi sillä jaksaa Ruissalon lenkin, Vuollet arvelee.

Itse hän aikoo kokeilla, mitä tapahtuu pitkän penkin ajomukavuudelle, kun vaahtomuovitäytteen tilalle vaihtaa nykyaikaisen geelitäytteen.

Turun moottoripyörä- golf-, fillari- ja photomessut Turun messu- ja kongressikeskuksessa tänään klo 10-18. Liput aikuiset 12 e, lapset (7-15-vuotiaat) 5 e, perhelippu (2 aikuista ja alle 15-v. lapset) 25 e. Photo 2005 myyntinäyttelyyn vapaa pääsy.